Çetin: Kapaklı’ya beraber hizmet edelim

Kapaklı Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını bugün yaptı.

GÜNDEM 13.04.2024 14:29:00 0
Çetin: Kapaklı’ya beraber hizmet edelim

Kapaklı Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını bugün saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yaptı. 

 

YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI YAPILDI

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya Salih Cepe mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “2024 yerel seçimleri akabinde 31 Mart itibariyle halkın hür iradesiyle, özgür iradesiyle oluşmuş yeni meclisimizin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni dönemde görev alan bütün meclis üyelerimize önümüzdeki 5 yıl boyunca ilçemize kazandırılacak olan hizmetlerde katkı vermeleri ve ilçemize değer katmaları yönünde başarılar diliyorum. 31 Mart itibariyle siyaset bitti. Şimdi önümüzde 60 ay var. Bu 60 ay boyunca ilçemizin bekleyen sorunları, ihtiyaçları, vatandaşın beklentileri, buradaki kadrolar tarafınca belirlenecek ve hizmet olarak vatandaşa sunulacak. Elbette siyasette bir eleştiri, öneri dinamik yapıyı canlı tutar. Doğruların hayata geçmesi açısından çok önemlidir. Ancak bu eleştirilerin ya da önerilerin vatandaşın beklentilerini karşılamayacaksa yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. 31 meclis üyemiz var. Her meclis üyemiz bizim kıymetlimizdir, değerlimizdir. Dolayısıyla siyasi görüşü ne olursa olsun, seçildiği parti hangisi olursa olsun belediye makamı bütün meclis üyelerimize her zaman açık olacak. Belediye başkan yardımcılarımızla, müdürlerimizle, memurlarımızla beşeri ilişkilerinizi sağlıklı kurarsanız, saygı ve sevgi çerçevesinde bir diyalog kurarsanız her birinin Kapaklı’da hizmet için gayret eden insanlar olduklarını göreceksiniz, gerçekten de çaba gösterdiklerini fark edeceksiniz” dedi. 

 

 

 

 

“GEÇEN DÖNEM BAZI TECRÜBELER YAŞADIK”

 

Büyüyen, gelişen ve ihtiyaçları her geçen gün artan Kapaklı’da birlik ve beraberliğe zarar vermeden, kimsenin kalbini kırmadan bir sürecin geçmesini temenni eden Çetin, “Kişisel beklentileri, menfaatleri bir kenara bırakıp toplumsal anlayışı ortaya koymanızı arzu ediyorum. Geçen dönem bazı tecrübeler yaşadık. Sonrasında bir yerel seçim yaşadık. Yerel seçimde de halkın teveccühü bugün meclisi yansıttı. Biz cumhur İttifakı olarak sandıktan çıkan sonucu kendi açımızdan değerlendirdik ve bununla ilgili almamız gereken dersleri masaya yatırdık. Bunsan sonraki süreçte kendi içimizde bunları tekraren takip edeceğiz. Aynı hassasiyeti de farklı partilerden seçilen hem meclis üyelerinin hem de teşkilatların göstermesini istirham ediyorum” diye konuştu. 

 

 

 

 

“AYNI HASSASİYETLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Geçen dönem Büyükşehir’den istedikleri hizmetleri alamadıklarını söyleyen Başkan Çetin, “Sadece geçen dönem değil, aslına bakarsanız 10 yıllık süre içerisinde Büyükşehir’in bize kazandırdığı birkaç tane proje var ancak Büyükşehir’in kendi yok. İnşallah yeni dönemde Büyükşehir’in vatandaşı da dinlediği, varlığını hissettirdiği bir yapının kurulması için gayret gösterelim hep beraber. Burada bir irtibat bürosu var, 3-4 tane memur var ama sadece varlar. Sorun çözme noktasında ihtiyacı karşılamıyor. Bu yapının ivedilikle masaya yatırılıp çözüm noktası geliştirilmesi gerekiyor. Biz bunları Büyükşehir’de mevcut yönetime sunacağız, anlatacağız. Birikimlerimiz, tecrübelerimizi, gördüklerimizi üst mercilere, yeni başkanımıza izah edeceğiz. Kapaklı’ya beraber hizmet edelim. Biz de hükümet kanadı olarak devlet yatırımlarının gelmesi açısından aynı hassasiyetle, aynı gayretle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILA BAKACAĞIZ”

 

CHP Grubu adına söz alan Kazım Doğaç da “31 Mart’taki seçimlerden sonra bizler CHP grubu olarak rozetlerimizi çıkardık ve önümüzdeki 5 yıla bakacağız. Bu süreçte gerek Büyükşehir’den gerek ilçe belediyemizden hiçbir siyasi parti gözetmeden, Kapaklı için elimizden gelen her şeyi yapmak için yola çıktık buradaki 12 arkadaşımızla birlikte. Biz geçmiş dönemi siliyoruz, önümüzdeki 5 yılda neler yapabiliriz, Kapaklı’ya nasıl değer katabiliriz diye yola devam edeceğiz” dedi. AK Parti grubu adına konuşan Metin Kanat da İsrail’i lanetledi. Kanat, “Seçilen kıymetli muhtarlarımıza ve belediye meclis üyelerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Parti ayrımı yapmaksınız Kapaklı’ya daha ne kadar hizmet getirebiliriz, onun mücadelesinin verilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. Yeniden Refah Partisi grubu adına söz alan Ercan Üçel de yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek, “Bizler de Yeniden Refah Partisi grubu olarak doğru işlere tam destek vereceğiz, yanlışın karşısında ise elif gibi dimdik duracağız” dedi. 

 

“HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN”

 

Seçimlere AK Parti listesinden katılan MHP’li Hakan Değirmenci de “Hepimize yeni dönemin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah 2024-2029 dönemi polemiklerle değil hizmetlerle anılan bir dönem olur” diye konuştu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından divan katip üyelerinin seçimi yapıldı. Divan katip üyeliğine 2 yıl görev yapmak üzere asil üye olarak Emre İldiz ve Sevgi Aksoy seçilirken, yedek üyeliğe de Barış Özek ve Servet Adıgüzel seçildi. 2 yıl görev yapmak üzere meclis 1. Meclis Başkan Vekilliğine Metin Kanat seçilirken, 2. Meclis Başkan Vekilliğine de Ruhi Özden seçildi. 

 

ENCÜMEN ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI

 

Toplantı 1 yıl görev yapmak üzere encümen üyelerinin seçimiyle devam etti. Yapılan gizli oylama sonucu encümen üyeliğine Güven Turut, Emre İldiz ve Rafet Öztürk seçilirken, İmar Komisyonu Üyeliğine de AK Parti grubundan Metin Kanat, Rafet Öztürk, Mahmut Dağlı, CHP grubundan da Seçkin Dilsiz ve Sertif Kanat oy birliğiyle seçildi. 

 

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

 

Bütçe Komisyonu üyeliğine AK Parti grubundan Sevgi Aksoy, İsmail Akdaş, Bekir Atak, CHP grubundan Ersin Yavuz, Cengiz Gezer seçilirken, Tarife Komisyonu üyeliğine de AK Parti grubundan Barış Özek, Ruhi Özden, Servet Adıgüzel, CHP grubundan Öner Vardar, İbrahim Arslan seçildi. Çiftçi Malları Koruma Meclisi asil üyeliğine Ertürk Çamurlu, Nusret Saraç, Sermet Sarıca, Zafer Çelebi ve Yücel Başaran seçilirken, yedek üyeliğe de Kenan Çelik, Ahmet Çakır, Ekrem Çelebi, İsmet Terzi ve Selami Şirin seçildi. Murakebe Heyeti asil üyeliğine İlhami Özkan, Burhan Küçükişcan, Yener Atalay, Nevzat Yenici ve Mehmet Yıldırım’ın seçildiği toplantıda yedek üyeliğe de Taner Diril, Hüseyin Kara, Salih Er, Cevat İbiş ve Erkan Kesik seçildi. Toplantı Kapaklı Belediyesi’nin üyesi olduğu Marmara Belediyeler Birliği’ne 1 asil, 1 yedek meclis üyesinin seçimiyle devam etti. Asil meclis üyeliğine Hakan Değirmenci seçilirken, yedek meclis üyeliğine de Metin Kanat seçildi. 

 

BAŞKAN YARDIMCILARINA ÖDENECEK ÜCRET BELİRLENDİ

 

Toplantıda Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet teşkilinde görev alacak 5 asil ve 5 yedek meclis üyesi de belirlendi. Asil olarak Mustafa Çetin, Çağlar Bütün, Halil Yıldırım, Nusret Güvercin ve Bekir Atak seçilirken, yedek olarak da Sevgi Aksoy, Güven Turut, Ruhi Özden, Barış Özek ve Servet Adıgüzel seçildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına 2024 yılında ödenecek olan aylık ücret belirlendi. Meclis üyesi belediye başkan yardımcılarına 2024 yılında belediye başkanına verilen ödeneğin 3’te 2’si oranında aylık ücret verilmesi karara bağlanırken, meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2024 yılında ödenecek olan huzur hakkı da belirlendi. Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için belediye başkanına verilen aylık brüt ödeneğin günlük tutarının 3’te 1’i oranında huzur hakkı verilmesi karara bağlandı. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Sendika ile sosyal denge sözleşmesi imzalamak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesinin ardından Pınarca Mahallesi 224 ada 6 parselde bulunan 241 metrekare belediye hissesinin satılı da oy birliğiyle kabul edildi. 

 

FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE MECLİSTEN GEÇTİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Kapaklı Belediye Başkanlığı’nın 2023 yılı faaliyet raporu görüşülürken, görüşme sırasında meclise 1. Meclis Başkan Vekili Metin Kanat başkanlık etti. Yapılan bilgilendirme ve video sunumunun ardından 2023 yılı faaliyet raporu CHP ve Yeniden Refah Partisi grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti.  Kapaklı Belediye Başkanlığı 2023 yılı denetim komisyonu raporunun okunmasının ardından meclis toplantısı sona erdi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU