Çerkezköy'ün çehresi de değişiyor

Çerkezköy

Her yıl aldığı göç ile nüfusu artan ve hızla gelişen Çerkezköy'ün çehresi de değişiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen presti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye ve Çerkezköy Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi BSH Kavşağı’nda 60 santimlik kaidenin üzerine yerleştirilen 8.70 metre 3 boyutlu Atatürk Silüeti Çerkezköylüler tarafından büyük ilgi gördü.

 

AYRI BİR GÜZELLİK KATTI

 

Yerden 60 santim yüksekliğinde ve 4.70 metre genişliğindeki kaidenin üzerinde 38 adet çelik boyu ile oluşturulan 3 boyutlu Atatürk Silüeti, 3 boyutlu olması dolayısıyla her açıdan aynı şekilde gözüküyor. Yapımı dün tamamlanan 3 boyutlu Atatürk silüetine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, kavşağa yapılan bu Atatürk Silüeti ilçeye ayrı bir görsellik ve ayrı bir güzellik kattı” dedi.

 

AYDINLATMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

 

3 boyutlu modelleme tekniği ile yapılan Atatürk Silüeti’nin bulunduğu kaideye granit döşenecek. Yapılacak çalışmaların ardından akşam karanlığında da ışıklar tarafından aydınlatılacak olan Atatürk Silüeti Çerkezköy’ün çehresini değiştirecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ