Çerkezköylü çocuklar, şenlikte gönüllerince eğlendi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Şenliği’nin bu yıl 7’ncisi düzenlendi.

KÜLTÜR SANAT 27.04.2024 18:15:00 0
Çerkezköylü çocuklar, şenlikte gönüllerince eğlendi

Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Kentpark’ta düzenlenen etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi. Çocuklar şenliğe yoğun ilgi gösterirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da çocukları yalnız bırakmadı. 

 

 

Çerkezköylü çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Şenliği’nde gönüllerince eğlendi. 23 Nisan’da yapılması planlanan fakat hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 7. Çocuk Şenliği, cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında Kentpark’ta yapıldı. 

 

 

 

 

ÇEŞİTLİ ATÖLYELER DÜZENLENDİ

 

Çocuk şenliğinde çocuklar için taş boyama, Makaras yapımı, kitap ayracı yapımı, kum boyama, sulu boya ile Atatürk portresi yapımı, arkeoloji, takı tasarımı, sanatçıları keşfediyorum, maske yapımı, ritim, magnet yapımı ve Türk bayrağı yapımı atölyeleri yer alırken, çocuklar için alana oyun parkuru da kuruldu. Çocuk konserleri, animasyonlar, illüzyon ve deneylerce show’un da düzenlendiği etkinlikte çocuk kitapları yazarları da imza gününde çocuklarla buluştu.

 

 

 

 

BURAK ONURLU’DAN ÇOCUK ŞARKILARI KONSERİ 

 

Sahne etkinlikleri de Burak Onurlu’nun çocuk şarkıları konseri ile başladı. Burak Onurlu’nun seslendirdiği şarkılara çocuklar da zaman zaman dansları ve alkışları ile eşlik etti. “Bugün 23 Nisan” şarkısı ile konserine başlayan Burak Onurlu, Çerkezköylü çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Çocuklarla birlikte ritim çalışması yapan Onurlu, çocuklara enstrümanları da tanıttı.  Barış Manço’nun ‘Arkadaşım Eşek’ şarkısını da çocuklarla birlikte seslendiren Onurlu, çocuklarla oyunlar da oynadı. Burak Onurlu, İzmir Marşı’nı da çocuklarla birlikte seslendirdi. 

 

 

 

 

SİHİRBAZ GÖSTERİSİ İLE DEVAM ETTİ

 

Burak Onurlu’nun çocuk şarkıları konserinin ardından Çocuk Şenliği, sihirbaz gösterisi ile devam etti. Sihirbaz gösterisi ilgiyle izlenirken, sonrasında da Bubble Show çocuklarla buluştu. Murat Akar ayaklı orkestra ve beden perküsyonu, kostüm gösterileri, tahta bacak gösterileri, sokak oyunları gibi etkinliklerin yanı sıra çocuk kitapları yazarları da çocuklarla buluşarak onlar için kitaplarını imzaladı. Kentpark’taki şenlik alanında çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. 

 

 

 

 

ÜCRETSİZ SERVİSLER KALDIRILDI

 

Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri için Çerkezköy Belediyesi tarafından Veliköy, Kızılpınar, Yıldırım Beyazıt, Cumhuriyet, İstasyon, Bağlık ve Fatih Mahallelerinden ücretsiz servisler kaldırıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU