Tarih: 26.03.2018 12:35

Çanakkale'yi pedal çevirerek gezdiler

Facebook Twitter Linked-in

Kale Çanakkale Bisiklet Festivali 24-25 Mart tarihlerinde yapılırken, yaklaşık 4 bin bisiklet tutkununun katıldığı festivale Çerkezköy Belediyesi Bisiklet Grubu da 35 kişi ile katıldı. Çerkezköy Belediyesi’nin sağladığı otobüsle bisikletlerini de yanlarına alarak Çanakkale’ye giden Çerkezköylü bisiklet tutkunlarının yol ve konaklama giderleri de belediye tarafından karşılandı.

 

 

ÇERKEZKÖY’DEN 35 BİSİKLET TUTUKUNU KATILDI

 

Festivalin ilk gününde dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan, ünü 7 kıtaya yayılmış antik Troia kentine sürüş gerçekleştirildi. Bisiklet tutkunları sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde pedal çevirirken, ikinci gün etabı da bundan 103 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapıldı. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilirken, bisiklet tutkunları Kilitbahir Köyü’nden Şehitler Abidesi’ne kadar pedal çevirdi.

 

 

LOJİSTİK DESTEK VERDİ

 

Çerkezköy’de 29 yıldır hizmet veren Arslan Bisiklet de, festivale katılan Çerkezköylü bisiklet tutkunlarına lojistik destek vererek bisikletçilerin bozulan bisikletlerini tamir etti.

 

 

AKAY’A TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden Çerkezköylü bisiklet tutkunları Biz bisiklete ve doğaya hayran insanlar olarak, tarihiyle olduğu kadar doğasıyla da insan hayatında farklı izler bırakan Çanakkale’yi pedal çevirerek gezme imkanı bulduk. Bir taraftan beyin olarak tarihin derinliklerinde gezerken, Çanakkale’nin deniz dokusunu ve kokusunu ciğerlerimize çektik. Bize bu imkanı sağlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —