Büyükşehir, Şarköy’e kreş kazandırıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarköy’de inşa edilecek olan kreş projesinin temeli atıldı.

TEKİRDAĞ 11.03.2024 11:20:00 0
Büyükşehir, Şarköy’e kreş kazandırıyor

Temel atma töreni, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yüksel Özdal, projenin teknik detayları ile ilgili bilgi verdi. 

 

“HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ”

 

Projenin önemine dikkat çeken Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da emeği geçenlere teşekkür etti. Program, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasıyla devam etti. Türkiye genelinde eğitim alanında en fazla yatırım yapan belediye olduklarını belirtenBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İkinci hizmetdönemimizi tamamlarken Türkiye genelinde eğitime en büyük yatırım yapan belediye olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Başta 11 İlçeye 11 Okul Projesi olmak üzere eğitim alanında pek çok proje gerçekleştirdik. Okul öncesi eğitimin, hayat boyu başarıda çok önemli bir yerinin olduğu gerçeğinden hareketle Şarköy Kreş Projemizi hayata geçiriyoruz. Tek katlı bir bina olarak inşa edilecek 643 metrekarelik tesisimizde 4 derslik ile müdür, öğretmen, rehberlik, asistan odaları, atölye, yemekhane, ortak alan, bekleme alanı, revir, personel odaları, güvenlik bölümleri, su deposu, temizlik odası ve çamaşırhane yer alacak” dedi. 

 

“EVLATLARINI KREŞİMİZE GÖNÜL RAHATLIĞIYLA EMANET EDEBİLECEKLER”

 

Projede çocuklar için ahşap oyun grubu sahasının da yer aldığını belirten Başkan Albayrak, “Bugün burada temelini atacağımız Şarköy Kreş Projemiz, göz bebeğimiz olan çocuklarımızın hayat yolculuklarının çok erken bir aşamasında önemli bir basamak atlamalarını sağlayacak. Şarköy Kreş Projemiz, çocuklarımızın yanı sıra annelerinin hayatına da değer katacak ve hayatlarını kolaylaştıracak. Hayatın her alanında var olan çalışkan, üretken ve güçlü kadınlarımız, en değerli varlıkları olan evlatlarını kreşimize gönül rahatlığıyla emanet edebilecekler. Bu duygu ve düşüncelerle Şarköy Kreş Projemizin şimdiden hayırlı olmasını diliyor, varlıklarıyla dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum” ifadelerini kullandı.Başkan Kadir Albayrak’ın ardından konuşan CHPTekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarıyla Tekirdağ’ın marka bir kent haline geldiğini belirtti. Konuşmaların ardından Şarköy Kreş Projesi’nin temeli atıldı. 

 

KREŞ HAKKINDA BİLGİ VERDİLER 

 

Toplam inşaat alanı 643 metrekare olan ve tek katlı olarak inşa edilecek olan Şarköy Kreş Projesinde; ana işlev olarak 40 metrekarelik 4 adet derslik, müdür ve öğretmenler odası - rehberlik ve asistan odaları bulunduğunu kaydeden yetkililer,“Eğitim faaliyetlerine yardımcı olacak 30 metrekare büyüklüğünde atölye - yemekhane, 160 metrekarelik ortak alan ve bekleme alanı mevcut olan projede; revir, personel soyunma ve dinlenme odaları, güvenlik bölümleri ile su deposu, temizlik odası, çamaşırhane gibi teknik hacimler proje kapsamında yer alıyor. Ayrıca parsel içinde 65 metrekare büyüklüğünde, çocuklar için ahşap oyun grubu sahası da bulunuyor” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO