Büyükşehir personeline güvenli internet kullanımı anlatıldı

Personele yönelik eğitimlerini sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele Programı çerçevesinde Güvenli İnternet Eğitimi düzenledi.

TEKİRDAĞ 8.05.2024 12:56:00 0
Büyükşehir personeline güvenli internet kullanımı anlatıldı

1-7 Mayıs Bilişim Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafındanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen eğitimde, doğru internet kullanımının önemi vurgulandı. 

 

SİBER SALDIRILAR DA ANLATILDI 

 

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Personeli Erdinç Lafçı tarafından verilen eğitimde; internet kullanımında dikkat edilmesi gerekenler, e-posta ve mesaj yolu ile yapılan siber saldırılar, kişisel verilerin korunması için yapılması gerekenler, ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımına yönelik denetim yolları ve çocuklara yaklaşım yöntemleri, çocukların ve yetişkinlerin maruz kaldığı siber zorbalık çeşitleri ile ekran bağımlılığı hakkında personel bilgilendirildi. 

 

“SON DERECE ÖNEMLİ” 

 

İnternetin bilinçli, güvenli ve etkin kullanımının sağlanması amacıyla eğitim düzenlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “İnternet, bilgiye ulaşılması adına çağımızın en önemli buluşu. Günümüzde artık hemen hemen her şey internet aracılığıyla yapılıyor. Ancak bilgiye ulaşırken güvenli internet konusu büyük önem arz ediyor. Bu konuda çalışanlarımıza yönelik bir eğitim gerçekleştirdik. Son derece faydalı ve verimli bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Çalışanlarımıza yönelik bu tür eğitimlerimiz bundan sonra da belirli bir program doğrultusunda devam edecek” ifadelerini kullandı. Eğitim programı, çalışanların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ