“Bu saatten sonra kimse Tekirdağ’ı çantada keklik görmesin”

İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İlker Atasever, Çorlu TSO Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen programda projelerini tanıttı.

TEKİRDAĞ 11.03.2024 14:38:00 0
“Bu saatten sonra kimse Tekirdağ’ı çantada keklik görmesin”

 Programda konuşan Atasever, “Tekirdağ Büyükşehir’de mevcut yönetim ve yöneticilerin başarısızlığı, basiretsizliği maalesef bizlerin sorumluluğunu iki kat artırmıştır. Bu saatten sonra kimse Tekirdağ’ı çantada keklik görmesin. Tekirdağ’ı, herhangi bir ilçesini, mahallesini kalesi de görmesin. Tekirdağ ne kimsenin kalesidir, ne de dergahıdır” dedi

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından konuşan İl Başkanı Gökhan Metiner, “Biz genel seçimlerden sonra yaptığımız ilk, toplantıda yerel seçimlere hazırlanma kararı aldık. Çalışmalarımızı yaptık. Eylül ayında, ‘İYİ Parti aday çıkarmayacak’ dedikodularıyla muhatap olmaya başladık. 11 Ekim 2023’te adaylarımızı ilan etmeye başladık ve seçimlere hür ve müstakil gireceğimizi duyurduk. İYİ Parti Tekirdağ’da 11 ilçede ve büyükşehirde kendi adaylarıyla seçime giriyor” dedi. 11 ilçenin belediye başkan adaylarıyla ve büyükşehir belediye başkan adayıyla ciddi çalışmalarının olduğunu söyleyen Metiner, “Tekirdağ’da İYİ Pati belediyeleri olacak. Bunu görüyoruz ve buna inanıyoruz” dedi. 

 

ESKİ TÜRKİYE’Yİ MUMLA ARAR HALE GELDİK”

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğluda “22 yıldır Türkiye Cumhuriyeti AK Parti iktidarıyla yönetiliyor. 22 yıl önce hiç değilse bu ülkede insanlar krediyle de olsa ev alabiliyorlardı. Şimdi kredi alamaz hale geldiler. İnsanlar kira öder gibi ev sahibi oluyordu, şimdi çoğu insan kira ödeyemez duruma geldi. 22 yıl önce iyi kötü herkes otomobil alabiliyordu, almanın hayalini kurabiliyordu. Şimdi toplu ulaşımda dolmuş parasını ödeyemez hale geldiği çoğu insan. 22 yıl önce, çocuğunuz üniversiteyi kazandıysa ve yurt da çıkmadıysa dişinizden tırnağınızdan artırarak onu 4-5 arkadaşıyla bir öğrenci evine yerleştirebiliyordunuz. Şimdi yapamıyorsunuz ve yapamadığınız için ne idiği belirsiz karanlık yapıların korunaksız, istismara açık ortamlarına terk etmek zorunda kalıyorsunuz. İçler acısı hadiseler yaşanıyor oralarda. 22 yıl önce bu ülkede terör sıfırlanmıştı ama sonraki süreçte çözümdü, açılımdı, oydu, buydu derken yeniden şehitler verdik. Çocuklar kapılarının önünde oynarken kaçırılıp tecavüze uğruyor. Çocuklarımız okulda eve dönerken evin yolunda şiddete uğruyor, canice katlediliyor. Biz eski Türkiye’yi mumla arar hale geldik” diye konuştu. 

 

BUNA TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ”

 

Hamşıoğlu, “Biz bu seçimde seçmenden şunu istiyoruz. Kimin ne yapacağını bilemeyiz kahindeğiliz, ama aradan geçen bunca zamanda kimlerin ne yapmadığını biliyoruz. Dolayısıyla karar vermenin hiç de zor olmadığı bir seçime gidiyoruz. Kendisini milliyetçi olarak tanımlayanlarla domuz bağcılar, siyasal İslamcılar bir arada. Kendisini cumhuriyetçi olarak tanımlayanlarla o cumhuriyeti bölmeye kast edenler, terör örgütünün siyasal temsilcileri bir arada. İslamcılarla İslamıfobikler bir arada. Kadınlarla kadın düşmanları bir arada. ‘Buna tahammül etmek zorunda değilsiniz’ diyoruz. Bu seçimde Türk milletini mecburiyetlerinden, mahkumiyetlerinden kurtaracak o üçüncü yolun önünü açmanın mücadelesini veriyoruz” dedi.

 

 

“BUNU ANCAK CESURLAR YAPABİLİRDİ”

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın da yaptığı konuşmada “Erdoğan 2016 yılında şöyle bir cümle kurdu. Dedi ki ‘Biz Türkiye’de 14 yıldır siyasi iktidarız, ancak henüz kültürel ve sosyal iktidarımızı tesis edemedik.’ Erdoğan gibi bir siyasal İslamcının sosyal ve kültürel iktidarı ne olabilir? Erdoğan bu cesareti nereden buluyor, Erdoğan böyle bir cümleyi nasıl kurabiliyor? Çünkü Erdoğan’ın rakibi yok. Erdoğan’ın kurduğu bir politik tahterevalli düzeni var. Bir tarafta mahalli idareleri beraber paylaştığı, kızı kenarını CHP’ye bıraktığı, kalanını kendi aldığı bir CHP, tarafta da ana iktidarın kendisi. AK Parti ve CHP birbirinin velinimeti siyasal hareketler. Çünkü her ikisi de diğerinin korkusu üzerine kendi iktidarını inşa ediyor. 22 yıldır ilk defa bir siyasal hareket, bu rezil düzeni yıkıp, yeniden demokrasi, refah, oluşturabilecek bir politik düzen inşa etmeye kalktı. Bunu ancak cesur insanlar yapabilirdi. İYİ Parti ‘cesurlar hareketi’ sıfatını Pazar yerinden almadı. Erdoğan’ın ilk defa yanına çekemediği bir Türk asenası, bir Türk kadını, bir Türk liderinin adıdır Meral Akşener” ifadelerini kullandı. 

 

“ZAMAN ARTIK TARİH YAZMA ZAMANIDIR”

 

Özgeçmişinin sunulmasının ardından kürsüye çıkarak konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Atasever, “Tekirdağ, 6 bin yıllık yerleşim geçmişine sahip bir ilimiz. Tekirdağ’ın muhasır medeniyetler seviyesine gelişinin yıldönümünü kutlamamız gerekirken, hala her şeyi güllük gülistanlık gibi gösterip, keşfedilmemiş çılgın projelerini paketleyip ambalajlayıp bizlerden bir 5 sene daha oy isteme cüretiyle karşımıza çıkan ve ‘her şey güzel olacak’, ‘yaparsak biz yaparız’ sloganları atmaya devam edenlerin hikayelerini hayretle, ibretle izlemekteyiz. Artık zaman hikaye okuma ya da hayallere kapılma zamanı değildir. Zaman artık tarih yazma ve tarihe geçme zamanıdır. Hediye sunar gibi, oy kaygısıyla siyaseti pazarlamaya çalışıyorlar. Fakat milletimiz artık gözünü açtı. Bu oyunlara kanmıyor. Geçenlerde iktidar partisinin ekibi çıkıyor, kendi adayına oy toplayabilmek için devlet hastanesinin ihalesinin yapılacağının müjdesini veriyor. Artık bu ayaklar eskidi. Artık millet uyandı. Artık mecbur değiliz, artık mecbur değilsiniz. Çünkü artık İYİ Parti var. Gümbür gümbür geliyoruz” dedi. 

 

BİZLERİN SORUMLULUĞUNU İKİ KAT ARTIRMIŞTIR”

 

Atasever, “Tekirdağ Büyükşehir’de mevcut yönetim ve yöneticilerin başarısızlığı, basiretsizliği maalesef bizlerin sorumluluğunu iki kat artırmıştır. Bu saatten sonra kimse Tekirdağ’ı çantada keklik görmesin. Tekirdağ’ı, herhangi bir ilçesini, mahallesini kalesi de görmesin. Tekirdağ ne kimsenin kalesidir, ne de dergahıdır” dedi. Atasever, konuşmasının ardından sunum eşliğinde projelerini tanıttı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU