Bu mağduriyeti kim çözecek?

Yaklaşık 17 ay önce Çerkezköy – Tekirdağ arasında toplu taşıma hizmeti vermeye başlayan S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’nin faaliyetleri yargı kararıyla durduruldu.

GÜNDEM 21.05.2022 20:40:00 0
Bu mağduriyeti kim çözecek?

Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, aylardır tek araçla gittikleri Tekirdağ’a aktarmalı gitmek zorunda kalan vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Bu sorunun nasıl çözüleceği Çerkezköy kamuoyunda merak edilen konuların başında geliyor.

 

 

Çerkezköylü vatandaşların, günlerdir Tekirdağ’a hem aktarmalı hem daha fazla ücret ödeyerek hem de daha uzun sürede gitmek zorunda kaldığını kaydeden Kosuva, “Olan her zamanki gibi yine vatandaşa oluyor. Çerkezköy’den Tekirdağ’a 1 saat 40 dakikada giden vatandaşlar, şu anda Çerkezköy’den Tekirdağ’a aktarmalı araçlarla hem daha uzun sürede hem de daha fazla ücrete gitmek zorunda kalıyor.

 

DANIŞTAY KARARI BEKLENİYOR

 

Yargıya sonsuz saygıları olduğunu da dile getiren Kosuva, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin yargı kararına uymasına herhangi bir itirazımız yok. Danıştay kararı bekleniyor” dedi. Danıştay kararının çıkmasının uzun süreceğini de kaydeden Kosuva, “Şu anda vatandaşın mağduriyetini giderecek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi. Bizim buradan günlük 26-27 aracımız 2’şer defa Tekirdağ’a gidip geliyordu. Sabah 10 dakikada bir, ilerleyen saatlerde 15 dakika gibi aralıklarla yolcularımızı taşıyabiliyorduk. Mağdur olan Çerkezköy. Bu konuda Belediye Başkanımız Vahap Akay çok emek sarf ediyor. Her zaman Çerkezköy’ün yanında. Çerkezköy gerekli hizmeti alsın diye tüm plakalarla ilgili uğraşıyor ama maalesef onun uğraşı bile bize çalışma iznimizi çıkarttıramadı. Buna üzülüyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak vatandaşların mağduriyetini gördüğünde bir çözüm yolu bulacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU