BBP’li Aslan’dan Ehlibeyt’e anlamlı ziyaret

Alperen Ocakları Eski Genel Başkanı ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Aslan, Pazar akşamı saat 21.00’da Çerkezköy Ehlibeyt Dergahı’nı ziyaret etti.

GÜNDEM 27.06.2022 16:30:00 0
BBP’li Aslan’dan Ehlibeyt’e anlamlı ziyaret

Yatsı namazını dergah mescidinde kılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Aslan’ı partililerle birlikte dergahtaki gençlik salonunda ağırlayan Sinan dede, Aslan’ın nezdinde ilçe başkanı ve partililerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu anlamlı ziyaretiniz bizi ve dostlarımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizim bu birlikteliğimiz dosta güven, haine ve düşmana vermesi gereken cevabı vermektedir” dedi.

“KİMLİKSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILAN BİR GENÇ NESİL VAR”

Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe de “Maalesef kimliksizleştirilmeye çalışılan bir genç nesil var. Hiçbir ideali olmayan, misyonu ve vizyonu olmayan, kendi kimliğine düşman, yani emparyalistler ve Siyonistler iyi çalışıyor bu sahada. Bizim de elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Onlar iblisin rızası için çalışırlar. Bizler ise Allah rızasını kazanmak için çalışıyoruz. Allah hepimizi muvaffak eylesin. Aksi halde hepimiz birlikte acıyı çekeceğiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Başka gemimiz de yok” diye konuştu.

“BİZLER ETLE TIRNAK GİBİYİZ”

Kendisini kurucu merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu’nun 13. ölüm yıl dönümü dolayısıyla 27 Mart tarihinde Çerkezköy’deki anma programında yaptığı anlamlı konuşma sonrası tanıdığını ifade eden Aslan, “Bu samimiyet karşısında ben de bölgedeki bir dizi ziyaretten fırsat bulup sizi dergahta ziyaret etmeyi, sizinle hasbihal etmeyi istedim. Maalesef biz halkımıza ne Sünniliği ne Aleviliği ne de ehlibeyti anlatabiliyoruz. Bir Alevi kardeşimiz Hazreti Ali’ye nasıl bağlıysa biz de aynı aşkla, aynı şevkle aynen öyle bağlıyız. Kürdü Türkmen’den, Alevi’yi Sünniden ayırt etmedik etmeyiz, edemeyiz. Bunu merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu bize böyle öğretti, böyle anlattı, biz de gençlerimize böyle öğretip böyle anlatıyoruz. İşte burada ilçe başkanımız Ahmet Macit, ocak başkanı kardeşimiz Mehmet Coşkun ve Alperen kardeşlerimizle dergahtayız. Allah’a şükürler olsun ki burada namazımızı kılıp sizlerle sohbet edebilme mutluluğunu yaşıyoruz. Sizin gibi Allah dostu insanların varlığı, samimiyeti ile tıpkı merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi biz aynı kilimin motifleriyiz. Coğrafyamıza baktığımız zaman Suriye’deki savaş vatanın ne demek olduğunu, vatan şuurunun ne demek olduğunu bugün bizlere daha iyi anlatıyor. İşte bu vatan manevi önderlerle, akil insanlarla, sizin gibi kanaat önderleriyle savunulur. Bu cennet vatanda birlikte kardeşçe yaşanır. Dün bizi karşı karşıya getirmeye çalışanlara inat bugün biz el ele, kol kola, yürek yüreğe, aynı vatanda yaşayıp, aynı kıbleye secde edip aynı bayrağın sevdalısı insanlarız. Biz etle tırnak gibiyiz. Bizim aramıza girecek bir kıymığın canımızı ne kadar yakacağının farkında ve bilincindeyiz” dedi. Ziyaret sonunda Büyük Birlik Partisi heyeti, Dergah Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ile dergah önünde hatıra fotoğrafı çekildi. 

Haber / Şaban KARDEŞ