BB İsmet İnönü Anaokulundan anlamlı proje

Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü Anaokulu öğrenci, öğretmen ve velileri çok anlamlı bir projeye imza attılar.

TEKİRDAĞ 30.04.2024 16:35:00 0
BB İsmet İnönü Anaokulundan anlamlı proje

‘Hayalim Senin Olsun’ projesinde hayal edilen oyuncaklar gerçeğe dönüştürüldü ve 144 oyuncak Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi okula gönderildi. 

 

 Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Murat Bekdaş, “ Öğrencilerin empati kurma, hayal güçlerini geliştirme, yaratıcı düşünmelerini sağlama gibi birçok amacı barındıran projeyle öğrenci velileriyle de işbirliği yapıldı. ‘’Hayalim Senin Olsun’’ adı verilen proje ile anaokulundaki öğrencilerle evlerindeki oyuncaklarla alakalı sohbet edilerek, ülkemizin bazı okullarındaki arkadaşlarının bu imkanlara sahip olmadıkları, oyuncakları olmadığından söz edildi. Bu sayede öğrencilerin empati kurmaları sağlandı. Ardından çocuklara en sevdikleri ve hayal ettikleri oyuncakların resimlerini çizmeleri ve bu oyuncakların imkanı olmayan arkadaşlarına hediye edileceği söylendi. Bu duruma çok sevinen öğrenciler hayal ettikleri resimleri çizdiler. Çizilen resimler velilere ulaştırılarak belirlenen zaman diliminde bu hayalleri gerçeğe dönüştürerek üç boyutlu oyuncaklar yapmaları istendi” dedi. 

 

ŞANLIURFA’YA GÖNDERİLDİ 

 

Projeye 144 velilin katıldığını ifade eden Bekdaş, “144 velimizin katıldığı proje ile veliler de sürece aktif olarak katılarak çocuklarıyla beraber bu hayal edilen oyuncakları gerçeğe dönüştürdüler. Süreç sonunda ortaya çıkan birbirinden güzel 144 adet oyuncak çocukların çizmiş oldukları resimlerle yan yana sergilenerek bütün öğrencilerin görmesi sağlandı. Sonrasında ise bu oyuncaklar daha önceden ihtiyacı olduğu belirlenmiş olan Şanlıurfa ilindeki bir okula gönderilmek üzere öğrencilerle birlikte paketlenerek kargoya verildi. Projede emeği geçen bütün öğrenci, veli ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz” dedi. 

 

Haber/Gülveren ALTUNOĞLU