Balkanlar Belgeseli, Kapaklı'da izleyiciyle buluştu

Tekirdağ Ülkü Ocakları tarafından Balkanlar Belgeseli, Kapaklı'da izleyiciyle buluştu. Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanlığı tarafından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde dÃ?

GÜNDEM 17.01.2022 14:44:00 0
Balkanlar Belgeseli, Kapaklı

Önceki akşam saat 20.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen belgesel gösterimine AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Küçükyaylalılar Dernek Başkanı Selami Tetik, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanı Hakan Değirmenci ve vatandaşlar katıldı.

 

“BİR VİZYON EDİNDİRMEK İSTİYORDUK”

 

Belgesel gösterimi öncesi konuşma yapan Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, “26 Aralık’ta galasını gerçekleştirdiğimiz ve akabinde tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızla buluşturduğumuz Balkanlar Belgeselinin Kapaklı’daki gösterim gecesine hoş geldiniz” dedi. Tekirdağ Ülkü Ocakları olarak Balkanlar meselesi ile alakalı 1 yıl önce bu çalışmaya başladıklarını kaydeden Zıvalıoğlu, “Balkanlarla ilgili birçok çalışmaya imza attık. Resim, şiir, kompozisyon gibi birçok alanda faaliyet gösterdik. Çalışmamızı başlattıktan sonra Ülkü Ocakları’na bu konuyu bir vizyon edindirmek istiyorduk” dedi. 

 

 

ASİMİLASYON SÜRECİNDE YAŞANANLAR ANLATILDI

 

Zıvalıoğlu, “Oradaki soydaşlarımızın meselesi, Balkanlardaki Türk soydaşlarımızın meseleleri bizim için bir vizyondan da ötedir. Orada Türk kalabilmek için diyet ödeyen soydaşlarımızın davası, bizlerin burada aktarmaya çalıştığı Türklük davasının ta kendisidir. Türk olduğunu haykırdıkları için ikinci sınıf insan muamelesi görenleri ilelebet destekleyeceğiz. Soydaşlarımızın mücadelelerine büyük bir hayranlık besliyoruz. Ocağımıza gelen genç kardeşlerimize bu sıkıntıları ilmek ilmek aktarıyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Balkanlar Belgeseli izlendi.  İsimleri zorla değiştirilmeye ve kimlikleri yok edilmeye çalışılan Bulgaristan Türklerini konu alan belgeselde, asimilasyon sürecinde yaşananlar, Belene Kampı’nda çekilen acılar ve Türklere yapılan işkenceler anlatıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU