“Balkan Savaşları’nda Kırklareli’nde Bulgar Mezalimi”

Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu ve Babaeski Belediye Başkanlığı işbirliğiyle, “Balkan Savaşlarında Kırklareli’nde Bulgar Mezalimi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacÄ

GÜNDEM 19.03.2013 14:05:00 0
“Balkan Savaşları’nda Kırklareli’nde Bulgar Mezalimi”
 KONFERANS DÜZENLENDİ
Babaeski Belediye Tansa Düğün Salonu’nda düzenlenen konferans, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Konferansa; Kaymakam Mustafa Asım Alkan, Belediye Başkan Vekili Sebahattin Nemli, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdür V. Yrd. Doç. Dr. Celal Taşçı, Belediye Başkan Yardımcısı Basri Güleç, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Korkut, Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcıları Kemal Taysı ve Muhammet Atalay, Öğretim Görevlileri; Burcu Beste Kasap, Nedim Yakut, Dr. Hüseyin Çiçek, Okutmanlar; Duygu Hünerli ve Gürhan Kınalı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner,  Bulgaristan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Özcan ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 


BALKAN SAVAŞLARINI ANLAMADAN ÇANAKKALE’Yİ ANLAYAMAZASINIZ
Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Celal Taşçı'nın açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Gündoğdu sunum yaptı. Balkan Savaşlarını anlamadan, Çanakkale Savaşlarının anlaşılamayacağını, Çanakkale Savaşlarını anlamadan da Kurtuluş Savaşı’nın anlaşılamayacağını söyleyen Gündoğdu, sinevizyon eşliğinde verdiği konferansta katılımcılara, Osmanlı Arşivlerinde yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği ve dönemin Kırklareli Müftüsü Mehmed Ziyâeddin Efendi’nin tutanaklarına istinaden yaşanan hadiseleri aktardı. Konferansın sonunda, konferansa konuşmacı olarak katılan, Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Raşit Gündoğdu’ya, plaket ve çiçek takdim edildi.
 
Haber / Gökhan TEKER