​Balıkçılık faaliyetleri kayıt altına alınıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait uzaktan takip sistemi olan Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS), Kırklareli’nde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından izleniyor.

GÜNDEM 25.06.2022 18:03:00 0
​Balıkçılık faaliyetleri kayıt altına alınıyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS); denizlerde su ürünleri avcılığı yapan balıkçı gemilerinin kimlik, konum, zaman, hız, yön gibi seyir bilgileri ile avcılık faaliyetleri ve avlanan su ürünleri verilerinin GSM ve UYDU iletişim araçları vasıtasıyla izlenmesini ve dijital ortamda kayıt altına alınarak toplanmasını sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait uzaktan takip sistemidir” denildi.

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “BAGİS' in kurulum amacı, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi için; balıkçı gemilerinin denizlerdeki avcılık faaliyetlerinin izlenmesini, denetimlerde etkinliğin artırılmasını ve avlanılan ürünlere ait verilerin daha hızlı olarak kayıt altına alınmasını sağlamaktır. BAGİS cihazlarında oluşabilecek arıza durumlarında, cihazın çıkartılması veya yeniden takılması durumları müdürlüğümüz su ürünleri kontrol ekiplerimizce denetlenmektedir. Sürdürülebilir balıkçılık için avcılığının kayıt altına alınmasına yönelik denetimlerimiz devam edecektir”

VERİLER ANLIK OLARAK TOPLANIYOR

Balıkçı gemilerine takılan Gemi İzleme Cihazı,10 dakika arayla alınan gemiye ait konum, hız ve yön bilgilerini öncelikle GSM üzerinden, geminin GSM kapsama alanı dışında olması halinde ise UYDU üzerinden Gemi İzleme Merkezi’ne gönderiyor. Gönderilen bu seyir bilgileri vasıtasıyla balıkçı gemilerinin faaliyetleri elektronik haritalar üzerinde kesintisiz izleniyor. Sistemin diğer bir parçası olan Elektronik Seyir Defteri vasıtasıyla da balıkçı gemisinin av faaliyetleri ve avladığı ürünler ile ilgili bilgiler dijital ortamda Gemi İzleme Merkezine gönderiliyor. Bu sayede avlanılan ürünlere ait istatistiki veriler anlık olarak toplanıyor.

Haber İrem BANÇO