Bakan Işıkhan: Türkiye’yi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Edirne’ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıProf. Dr. Vedat Işıkhan Edirne Valiliği’ni ziyaret etti.

EDİRNE 28.03.2024 11:43:00 0
Bakan Işıkhan: Türkiye’yi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz

Bakan Işıkhan, ardından Uzunköprü’de düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı İftar Buluşmaları" programına katıldı. 

 

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Düzenlenen programda Edirne’deki yatırım projeleri ile ilgili bilgi veren Vali Sezer, Edirne'nin Balkanlara sanayide, ticarette, turizmde ve eğitimde bir merkez olması için çalıştıklarını belirtti. Vali Sezer, Uzunköprü’de kurulacak olan OSB’nin yapım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanacağı müjdesini verdi.

 

 “EVDE EMEKLİ AYLIĞI UYGULAMASI’NI GERÇEKLEŞTİRDİK”

 

Sağlığı el vermeyen emekliler için Evde Emekli Aylığı Uygulaması’nı gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Işıkhan, “Bağ-Kur’da Sosyal Güvenlik Destek Primi Uygulamasını kaldırdık. Seyyanen ve oransal artışlarla emekli aylıklarında reel olarak yüzde 87 ile yüzde 636 oranında artışı biz sağladık. Emeklilerimize ilk defa bayram ikramiyesi verilmesi uygulamasını yine AK Parti hükümetleri başlattı. Vatandaşlarımızın dünyanın en ileri seviyesinde sağlık hizmeti almasının arkasında çok önemli harcamalarımız söz konusu” dedi. 

 

“İSTİŞAREYİ, İLETİŞİMİ, DİYALOĞU ÖN PLANDA TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türkiye’yi küresel anlamda hak ettiği konuma taşıyarak her alanda geliştirmeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Işıkhan, “Çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar inisiyatif aldığımız her konuda her daim sizlerle istişareyi, iletişimi, diyaloğu ön planda tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, Bakan Işıkhan’a Selimiye Camisi motifli tablo hediye etti.Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, AK Parti İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, MHP İl Başkanı Emre Tokluoğlu, kurum müdürleri ve iş insanları katıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ