Tarih: 17.05.2017 19:31

Ameliyatsız Ağrısız Varis Tedavisi Optimed'de

Facebook Twitter Linked-in

Sağlıkta yaptığı yatırımlar ile yurt dışından da çok sayıda şifa arayan vatandaşı ülkemize ve Çerkezköy’e getirterek sağlık turizminde önemli bir yer edinen Özel Optimed Hastanesi ameliyatsız ve ağrısız varis tedavisi ile de adından söz ettiriyor. Özel Optimed Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu ağrısız, acısız varis tedavisini nasıl gerçekleştirdiğini, varislerin kabus olmaktan çıktığını anlattı. Varisi,Vücudumuzda birçok bölgede görülmekle birlikte en sık bacaklarda görülen ve bu bölge de cilt ve cilt altındaki toplardamarların çeşitli nedenlerle genişleyip deforme olması ile ortaya çıkan bir rahatsızlık” diye tanımladı.

 

İLERİ YAŞ EN ÖNEMLİ RİSK

           

 

 

Demin bahsettiğimiz gibi klinikte en sık telenjiektaziler, retiküler venler ve variköz venler şeklinde görülür. Bu görsel durum dışında diğer belirtileri bacaklarda ağrı, şişkinlik hissi, yanma, gece krampları, kaşıntı ve huzursuzluk olabilir. İleri evre varislerde ise ayak bileğinde renk değişikliği ve kendiliğinde açılan yaralar görülebilir.

 

Tanıda hastanın öyküsü ardından dikkatli bir fizik muayene ilk sırada yer alır. Ardından tanıyı kesinleştirmek ve nedeni belirlemek için en sık kullanılan, ucuz ve girişimsel olmayan tanı yöntemi doppler ultrasonografidir.

 

Tedavide...

Yaşam tarzı değişikliği:

 

Kompresyon tedavisi (Varis Çorabı)

 

Medikal tedavi

 

Girişimsel tedavi

 

  1. Endovenöz tedaviler:

 

  1. Cerrahi tedavi

 

Laser tedavisinde: Ultrasonografi eşliğinde balıdırın ½ alt kesiminden bir iğne ile damar içine giriliyor. Ardından ultrason kılavuzluğunda laser ışınını damar içine verecek katater damar yerleştiriliyor. Ardından katater çıkarılırken laserin yaydığı ısı ile damar duvarında hasar oluşturulup damarın kapanması sağlanıyor. İşlem lokal anestezi ile yapılıyor ve yaklaşık 25-30 dakikada tamamlanıyor. Tedavi sonrası varis çorabı verilir ve hastaların normal fiziksel aktivitelerine dönmeleri tavsiye edilir. Laser tedavisi ile başarı en az cerrahi kadar etkilidir. Ağrı ve sinir hasarı riski cerrahiye göre anlamlı derecede daha azdır.

 

Radyofrekans tedavisi: uygulanma şekli, sonuçları ve cerrahiye göre üstünlükleri açısından laser tedavisine benzer. Laserden farklı olarak ısı oluşturmak için radyofrekans dalgaları kullanılır.

 

Siyanoakrilat ile damarı yapıştırarak tedavi: Laser ve radyorekans tedavisine göre en önemli avantajı girişim sırasında tümesan lokal anestezi ve girişim sonrası ise varis çorabı kullanımı gerektirmediği için hasta konforunun çok daha iyi olmasıdır. İşlem sonrası başarı oranları da en az laser kadar hatta daha iyi bulunmuştur. Aynı zamanda yapılan çalışmalarda yapıştırma tekniğinde lasere göre ağrı, morluk oranları daha az ve işlem süresi daha kısadır.

 

Köpük tedavisi: Variköz venlere neden olan yüzeyel toplardamarı yok etmek için ultrasonografi eşliğinde köpük tedavisi uygulanabilir.

 

Klasik cerrahi tedavi: Günümüzde endovenöz tedavi seçeneklerini uygulama imkanı yoksa alternative tedavi seçeneği haline gelmiştir.

 

Telenjiektazi ve retiküler tedavisi: Telenjiektazi ve retiküler venlerin tedavisinde uygulanması gereken ilk seçenek skleroterapi tedavisidir. Skleroterapi halk arasında iğne tedavisi veya köpük tedavisi olarak da bilinir. İnce bir iğne ile sklerozan ajan sıvı veya köpük formunda damar içine uygulanarak yapılır. Tedavi sonrası istirahate gerek yoktur.  2-3 hafta süre ile varis çorabı kullanılır. Bu yöntem telenjiektazi ve retiküler venlerin tedavisinde yüzde 90’na varan başarı oranı vardır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —