Albayrak: Kadına yönelik şiddet toplumu bilinçlendirerek çözülür

‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ konulu eğitimlere devam ettiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şiddetin önüne geçmek ancak bu konuda toplumu bilinçlendirmek ile mümkündü

GÜNDEM 16.08.2022 18:18:00 0
Albayrak: Kadına yönelik şiddet toplumu bilinçlendirerek çözülür

‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’’ konulu eğitimlere devam ettiklerini ifade eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Toplumda kadına yönelik psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin önüne geçmek ancak bu konuda toplumu bilinçlendirmek ile mümkündür” dedi. 


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezi tarafından Malkara’da faaliyet gösteren bir özel işletmede çalışan 150 kadın, 50 erkek toplam 200 çalışana ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi verildi. Yaklaşık 3 saat süren eğitimde ‘şiddet, şiddet türleri ve etkileri, şiddet esnasında destek alınacak kurum ve kuruluşlar, 6284 sayılı kanunun önemi ve kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında bilgi verildi. Ardından toplumsal cinsiyet eşitliği nedir, toplumsal cinsiyetin nasıl ortaya çıktığı, sosyal roller, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin değişimi için nerden başlanmalı, toplumsal cinsiyete duyarlı kurum olmak’ konularında bilgiler verildi. 


“VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, toplumda kadına yönelik psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddetin önüne geçmenin ancak bu konuda toplumu bilinçlendirmek ile mümkün olduğunu ifade etti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki sorumluluklarının farkında olduklarını ve çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürdüklerini dile getiren Albayrak, Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezimiz tarafından düzenlenen eğitime katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlar için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. 


Haber / Menşure KARDEŞ