Akşener, Tekirdağ’da vatandaşlarla bir araya geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cuma günü Marmaraereğlisi, Muratlı ve Hayrabolu’yu ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜNDEM 24.03.2024 13:32:00 0
Akşener, Tekirdağ’da vatandaşlarla bir araya geldi

 

Marmaraereğlisi’nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinin ardından Muratlı’ya geçerek burada halka seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçim süreci boyunca üç konuyu özellikle söylüyorum. Bunlardan birisi, emekliler. Emekliler Türkiye'nin her yerinde, 10 bin lira alan emekliler aç. Dolayısıyla buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum; seçime 8 gün kaldı, istersen yapabilirsin. Bayram ikramiyesini 7 bin lira yap. Bütün emeklilerimizin bayram ikramiyesini 7 bin lira yap. İkincisi, bütün emeklilerimize seyyanen 11 bin lira zam yap. Sonra en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getir. Bunu yaparsan emekliler seni hayırla yad eder” dedi. 

 


“PLANI, PROGRAMI YAPAN SENSİN VE BU ATAMAYI YAPACAKSIN”


Tüm emeklilerin oyuna talip olduğunu söyleyen Akşener, “Size elimi uzatıyorum. Tutun elimi, görün bakın, nasıl söke söke alıyoruz” diye konuştu. Öğretmenlerle ilgili de konuşan Akşener, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimlerinde 100 bin öğretmen ataması yapacakları sözünü verdi. Bu 100 bin öğretmeni atayacaksın, Sayın Erdoğan. Ya şimdi atayacaksın ya da 31'inden sonra ben sana atattıracağım. Söz veriyorum, göreceksiniz. Çünkü o çocukların öğretmen olması için okulları açan sensin. Planı, programı yapan sensin ve bu atamayı yapacaksın” dedi. 

 


“BU HAKSIZLIĞI GİDERECEKSİN”


Akşener, “Üçüncüsü, mülakatın kaldırılacağını yine hepimiz, bütün siyasi partiler söyledik. Dolayısıyla bu mülakatı kaldıracaksın. 87 puan alıp, mülakatta elenen çocuklar, 73 puanla mülakattan tayin olan çocuklar var. Bu haksızlığı gidereceksin” diye konuştu. 


“BÖYLE BİR DURUM OLMAZ”


Suriyelilere para bulan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliye para bulamadığını, Türkiye'yi soyanların vergilerini silme imkanı bulan  Erdoğan’ın emekliye, öğretmene, çiftçiye, atanamayan gençlere bulamadığını söyleyen Akşener, “Böyle bir durum olamaz” diyerek tepkisini dile getirdi. 

 


KENDİSİNE DE OY İSTEDİ


Muratlı’da İYİ Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Atasever ile Muratlı ilçesi Belediye Başkan Adayı Namık Geçko'ya oy isteyen Akşener, “Eğer bizim partimiz, bu seçimden yarına yönelik güçlü çıkarsa; 2028'e giden süreçte muhalefet nasıl yapılırmış, muhalefet yapılırken vatandaşın, milletin sesi nasıl olurmuş, sizin talepleriniz, sizin dertleriniz üzerinden muhalefet nasıl yapılırmış göstereceğim” diyerek kendisine de oy istedi. Muratlı'da esnaf ziyaretlerinin ardından Hayrabolu ilçesine geçen Akşener, burada da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. 


Haber / Buse AKIN