Akşener, İpsala’da iftar programına katıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne, Uzunköprü ve Keşan'daki temaslarının ardından İpsala’da iftar programına katıldı.

EDİRNE 27.03.2024 16:04:00 0
Akşener, İpsala’da iftar programına katıldı

Burada konuşan Genel Başkan Akşener, "İYİ Parti'nin yola çıkış sebebi, milletin talimatı, milletin emridir. Millet 21 yıldır iki tarafın da çok memnun olduğu bu maskeli balodan bıktı, usandı ve bizlere İYİ Parti'yi kurdurdu. Biz milletimizin sesi olmak, bu maskeli baloyu yıkıp, ortadan kaldırmak için yola çıktık. Fakat 2017'de kabul edilmiş olan ve burada bulunan bütün arkadaşlarımın bir parti mensubu olmayarak, kendi ceplerimizden harcadığımız ekonomik imkanlarla Türkiye'yi dolaştığımız ve 'hayır' kampanyası yaptığımız bir ucube sistemle karşı karşıya kaldık. 2018 seçimlerine girerken bu ucube sistemin dayattığı ittifak sisteminin içerisinde yer almak mecburiyetinde bulunduk ve o seçimi kaybettik. O seçimi kaybedince, İpsalalılar daha rahat anlayacaktır, muhalif seçmenin morali yerle bir oldu ve bu ucube sistemden kurtulunamayacağına dair bir kanaatin hasıl olduğunu gördük. Bunun üzerine 2019 yerel seçimleri geldi ve bu biz bu yerel seçimlere o morali bozulmuş, umudu yere düşmüş muhalif seçmeni ayağa kaldırabilmek için bir başarı öyküsü yazmak üzere gittik Cumhuriyet Halk Partisi'ne bir teklifte bulunduk. Teklifi veren biziz, götüren biziz. Allah var, çok zor karar veren bir yapı, 1 ay sonra geri döndüler, masaya oturuldu ve ben o masaya oturan arkadaşlarıma dedim ki; 'pazarlık mazarlık etmeyeceksiniz, burası Türkiye, burası İYİ Parti. İYİ Parti'nin yanında durursanız İYİ Parti kazanacak ama Türkiye kaybedecekse eğer İYİ Parti kaybetsin, Türkiye kazansın' dedim ve o çerçeve içerisinde bizim hedefimiz İstanbul ve Ankara'yı kazanmak ve o başarı öyküsü üzerinden, 'biz de yapabiliriz, 2023'te bu ucube sistemi değiştirebilecek bir şekilde seçimi kazanabiliriz' kanaatini, umudunu uyandırmak üzere her türlü fedakarlıkta bulunduk ve seçimin sonucunda İstanbul, Ankara, Adana ve Antalya gibi büyükşehirler alındı, Bursa ve Balıkesir kıl payı kaybedildi ve sonuç olarak biz 19 ilçe, 4 belde belediyesini alarak seçimi bitirdik. Ben, 19 ilçe, 4 beldeyi alıp çırak çıkacak birisi değilim. Bu bile sadece Türkiye için bir tavırdır" dedi.

 

“KOLA KUTUSU KOYSAK YÜZDE 60 OY ALIR DİYENLER VARDI”

 

Akşener, 2023'e girerken, baktığında işlerin iyi gitmediğini ifade ederek, "Henüz o masa kurulmadan evvel Sayın Kılıçdaroğlu'na 5 kişi ben, 5 kişi onlar ziyarete gittik, karşılıklı oturduk ve bir şey söyledim dedim ki; 'Kemal Bey eğer bu iki belediye başkanından birisini aday gösterecekseniz biz varız ama öbürünü geri çekin çünkü seçmeni futbol kulübü taraftarı haline getiriyor bu sistem, eğer ikisini de yapmayacaksanız ikisini de geri çekin ona göre bir yol güdelim' dedim. Baktım ki kimse yerinden kıpırdamıyor ve bir eylem aldım, tavır koydum, dedim ki ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım, tek adayla girmemiz lazım, dolayısıyla da bu sebeple ben başbakan olacağım çünkü eğer seçimi kazanmış olsak, birinci önceliğimiz bu hukuku ortadan kaldıran, ekonomiyi bu hallere getiren, adaleti ortadan kaldıran, demokrasiyi ortadan kaldıran bu sistemi biz değiştirmek üzere yola çıkmıştık, bunu sağlamak amaçtı. Bunu ispatlamak için ben 'başbakan olacağım' dedim. Bütün bunların neticesinde biz kazanamadık. Benim söylediklerim kaale alınmadı, öyle oldu, böyle oldu. Şu anda varsayalım her konuda suçlu benim, kabulüm. Biz aldık 9.67, hani buraya kimi koysak yüzde 60, kola kutusu koysak yüzde 60 oy alır diyenler vardı ya, düşün 9.67'yi, Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 51'le bize rağmen kazanabilirdi, matematik öyle söylüyor ama olmadı. Şimdi o suçlu, bu suçludan ziyade insanların bu maskeli balodan, bu siyasetçilerin başlarının çok mutlu olduğunu gördüm. Çok rahatları yerinde" ifadelerini kullandı.

 

“TÜRK SİYASETİNDE BU ŞEKİLDE BİR CIVIKLIK OLMAMIŞTI” 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Edirne'de yaptığı konuşmaya da değinen Meral Akşener, “Biri çıkıyor diyor ki; Edirne'ye geliyor Sayın Özgür Özel diyor ki; 'sakın ola ki CHP'nin dışında bir partiye oy vermeyesiniz yoksa AK Parti kazanır. İYİ Parti'nin de adayı olgunluk gösterip ayrılmalıdır' diyor. Türk siyasetinde bu şekilde bir cıvıklık, bir ayıp asla olmamıştır. Bu kaçıncı. Öbürü de çıkıp diyor ki; 'Sakın ola AK Parti dışında başka bir yere oy vermeyesiniz, oylar bölünür, CHP gelir' İşte Halil İbrahim Sofrası, işte bayram sofrası dediğim şey bu. Bu rahat seçmenin sorununu görmeden çok kolay oy almayı sağlamış. Biz bunu 2023 seçimlerinden sonra reddettik. Enteresan bir biçimde hür ve müstakil olarak bu seçime katılmak kararını verdiğimizden beri, meğerse CHP'yi destekleyen, diğer muhalefette bulunan DEM'i destekleyen, TİP'i destekleyen ne kadar gazeteci, gazetecimsi, televizyon ne vardıysa 24 saat bize hakaret ediyor, iftira ediyor. Öbür tarafa bakıyorsunuz, iktidarı destekleyen muhteremlerin tamamı yine bize çakıyor. Demek ki biz iki tarafın alttan el ele verip, yukarıdan vatandaşa çok enteresan bir tavır koydukları bir oyunu bozmuşuz ama bozmayı kabul edene kadar 'acaba diğer yönden düzeltebilir miyiz?' diye harcadığımız zaman 6 yıl" diye konuştu. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ