Akay’dan oda ve STK’lara ziyaret

Çerkezköy'de 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten, pazar günü meclis üyesi adaylarını ve yeni dönem projelerini açıklamasının ardından secim startını veren Vahap Akay, dün de ziyaretlerini sürdürdü.

TEKİRDAĞ 27.02.2024 17:45:00 0
Akay’dan oda ve STK’lara ziyaret

Seçim beyannamesini açıklamasının ardından seçim  startını veren ve pazartesi günü Tekirdağ Servis Araçları İşletmeciliği Esnaf Odası’nı, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü’yü, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Vekili Cengiz Vatanel’i, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz’ı, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ve ilçedeki gazeteleri ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ziyaretlerini dün de sürdürdü. 

 

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI’NI ZİYARET ETTİ

 

Dün sabah saat 11.00’de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Akay, oda başkanı Erkan Zümbül ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Akay, yeni dönemde hayata geçireceği projelerle ilgili de bilgi verdi. 

 

GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 

Vahap Akay, beraberindeki CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya ve partililer ile birlikte saat 11.30'da da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğini ziyaret ederek gazilerle bir araya geldi. Yeniden yollarda olduklarını belirten Akay, “Yeni süreç inşallah Çerkezköy’e hayırlı olur” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği binasını kaldıracaklarını ifade eden Başkan Akay, “Amfi Tiyatro’yu kaldıracağız. Orada hemşehri dernekleri için bir alan var. Projeyi revize edeceğiz. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’ni de orada güzel bir yere taşıyacağız. Derneğin oraya taşınmasının ardından bu binayı yıkacağız” dedi. 

 

KIZILAY DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

 

Akay ve beraberindeki partililer, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği’nin ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret ederek oda başkanı Mustafa As ve şoför esnafıyla bir araya geldi. As ve dernek yönetimine yeni dönemde hayata geçireceği projelerle ilgili bilgi veren Akay, saat 12.30’da da Kızılay Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret etti. Akay ve partililer, Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca ve dernek yönetimiyle bir araya geldi. 

 

KAN, HAYATİ BİR İHTİYAÇ

 

Ziyarette konuşan Hasan Karaca, kanın hayati bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak kan bağışının önemine dikkat çekti. Kızılay Derneği’nin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Karaca, Kızılay’a sahip çıkılmasının da çok önemli olduğunu dile getirdi. Kızılay ile işbirliği yaparak Kızılay’ın İstasyon Mahallesi’nde atıl halde duran binasını revize edeceklerini ifade eden Akay, “O bina tarihi bir bina ve onu korumamız lazım. Seçim beyannamemize yazdık” diye konuştu. Hasan Karaca da Kızılay’a katkılarından dolayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. 

 

YAZTEPE’Yİ ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya ve partililer, Kızılay’ın ardından Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe’yi ziyaret etti. Yeni dönem projelerini anlattı. Akay, Kooperatif Başkanı Yaztepe’ye planladıkları Küçük Sanayi Sitesi projesiyle ilgili de bilgi verdi. 

 

ÖZEL İNSANLARLA BİR ARAYA GELDİLER

 

Saat 13.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, dernek yönetimi ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Akay ve beraberindekiler, saat 14.00’te de Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz’ü ziyaret etti. 

 

EHLİBEYT DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ 

 

Çerkezköy Ehlibeyt Derneği’ni de ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Dernek Başkanı Seyyid Sinan Boztepe ile görüştü. Derneğin faaliyetleri hakkında Boztepe’den bilgi alan Başkan Akay, dernek ve sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediklerini belirterek, “Kamu yararına çalışma yürüten tüm dernek ve sivil toplum kuruluşları bizim için çok önemli. Kamu yararının olduğu her yerde olmaya, destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Seyyid Sinan Boztepe de “Tekirdağ’da faaliyet gösteren 5 Ehlibeyt Derneği, tek çatı altında birleşti. Tekirdağ’da faaliyet gösteren Tekirdağ İmam Cafer Sadık Derneği, Çorlu Hz.Hüseyin Derneği, Kapaklı Karaağaç İmam Ali Derneği, Yeniçiftlik Hz.Abbas Derneği ve Çerkezköy Ehlibeyt Derneği, Tekirdağ Ehlibeyt Dernekleri Birliği çatısı altında birleşti. Ben bu birliğin başkanı oldum” diyerek, yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Akay’a bilgi verdi. Akay’a CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığının hayırlı olması temennisinde de bulunan Boztepe, çıktığı yolda başarılar diledi.  Akay, daha sonra Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Atatürkçü Düşünce Derneği’ni de ziyaret etti. Güveniş Caddesi’nde esnafı da ziyaret eden Başkan Akay, talep ve sıkıntılarını dinledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU