Akay: Alnım ak, başım dik, yeniden oy istiyorum

Çerkezköy Belediye Başkanı ve 3. dönem Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, dün akşam saat 22.00’da Soho Kafe’de CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Saim Ünal’ın ev sahipliğinde gençlerle buluştu.

TEKİRDAĞ 29.02.2024 13:43:00 0
Akay: Alnım ak, başım dik, yeniden oy istiyorum

Buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Belediye meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, “Yeni bir sürece giriyoruz. Yaklaşık 30 gün, bir ay gibi bir süre sonra yerel seçimler var. Aramızda en çok da gençler var. Belki de ilk defa oy kullanacaklar. 10 yıl önce Çerkezköy'ü AKParti Belediyesi'nden hep birlikte çok çalışarak aldık. Ve burada gençler belki hatırlamaz ama anneleri, babaları çok iyi hatırlar. Çerkezköy'ün nasıl geliştiğin, nasıl bir dönüşüme uğradığının herkes farkında ve bizler şahidiz. Şimdi yeni bir yola çıkıyoruz. Genç, dinamik, çalışkan bir belediye başkanımız var. Ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Geçtiğimiz pazar günü projelerini anlattı, yeni yol arkadaşlarını tanıttı. Ve gerçekten hepimiz yine çok heyecanlıyız. Bu projeleri kapı kapı dolaşıp bütün yurttaşlarımızla paylaşacağız” dedi. 

 

“YENİDEN BİZ KAZANACAĞIZ”

 

31 Mart’ta yapılacak seçimlerde destek isteyen Dönmez, “Ve inanıyorum ki hepimizin desteği Vahap başkandan yana olacak. Ve yeniden biz kazanacağız” diye konuştu. CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Saim Ünal da “Çerkezköy’ümüzün son 10 yılına imza atan ve önümüzdeki 5 yıla da imza atacak olan kıymetli başkanım Vahap Akay’a, diğer meclis üyeleri gibi beni de yol arkadaşı olarak seçip meclis üyesi adayı yaptığı için teşekkür ediyorum” diyerek seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. 

 

“ÇALIŞMALARIMIZ ÇERKEZKÖY’ÜN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Vahap Akay da buluşmada gençlere seslendi. İlk oyunun kullanacak tüm gençlerin oyunun çok kıymetli olduğunu söyleyen Akay, “İlk oyunu alacağım arkadaşlarıma önümüzdeki 5 yıl bir kat daha borcum var. Geçmişte oy kullanmış, oyunu bana vermiş hemşehrilerim de vardır burada. Ben 10 yıl evvel 2014 yılında bu sokaklarda gezerken, 2019 yılında bu sokaklarda, bu mahallelerde gezip dolaşırken, oy isterken yapacaklarımı anlatmıştım. Çok zor bir 5 yıl geçirdik. Bir buçuk yılı pandemiyle geçen bir dönemdi. Ancak her şeye rağmen verdiğimiz sözün peşinde, aldığımız oyların hakkını verme mücadelesi verdik.  5 yıl boyunca verdiğimiz mücadele Çerkezköy'ün çehresini değiştirdi. Dışarıdan bakan, dışarıdan gelen misafirlerin bu değişimin daha fazla farkındalar” diye konuştu. 

 

“ALNIM AK, BAŞIM DİK, YENİDEN OY İSTİYORUM”

 

Önceki seçimlerde aldığı oyların hakkını teslim eden bir belediye başkanı olarak yine halkın karşısında olduğunu ifade eden Akay, “Alnım hak, başım dik, yeniden oy istiyorum. İlk oyunu verecek arkadaşlarım, genç arkadaşlarım, genç kardeşlerimle beraber Çerkezköy'ün yeni 5 yılına damga vurmak istiyoruz. Yapacak çok işimiz var. Eksik kalan işlerimiz var. Eksikler olmuştur, hatalar olmuştur. Ancak Çerkezköy'ün zaman kaybına tahammülü yok” dedi. 

 

“31 MART'TA HERKESİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

 

Akay, “Yeni 5 yıla genç arkadaşlarımla, genç kardeşlerimin destekleriyle gireceğiz. Muhtemelen arkadaşlarımın içerisinde kütüphaneyi kullanan arkadaşım vardır. Etüd salonlarını kullanan arkadaşlarım vardır, genç kardeşlerim vardır. Biz sosyal belediyecilik yaparak 8. sınıf öğrenci kardeşlerimize destek olduğumuz bir 5 yıl geçirdik. Bu dönem 12. sınıfta YKS hazırlık kurslarına destek veren,mekan açan, alan açan bir Çerkezköy Belediyesi olacak. Biliyorum 10 yıldan beri Çerkezköy'de milli bayramlarımızı coşkuyla kutladığımız zamanlar, anlar geçiriyoruz. Burada konserlerimize katılan arkadaşlarım var. Görmüyorum zannetmeyin, hepinizi görüyorum. On binlerce arkadaşımla, genç kardeşimle festivallerde buluştuk. İnşallah on dokuz Mayıs'ta da otuz Ağustos'ta da yeniden meydanlarda buluşacağız. 31 Mart'ta herkesin desteğini bekliyorum. Tüm arkadaşlarımdan, genç arkadaşlarımdan, abilerimden, ablalarımdan 2024’ten 2029’a giden Çerkezköy'de beraber yan yana, kol kola, omuz omuza bu birlikteliği gösterelim istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“YENİ HEDEFLERİ OLAN BİR ÇERKEZKÖY VAR”

 

Memleketimin yedi coğrafyasından, 81 ilinden gelen herkesle kardeşçe buluştukları bu topraklarda 8 Nisan 2014 günü belediyenin kapısından içeriye girerken ‘Yakamdaki parti rozetini çıkarıyorum. Ben herkesin belediye başkanı olacağım’ dediğini anımsatan Akay, “8 Nisan 2014’ten bugüne 10 yıl geçti. 10 yıl boyunca bu topraklara hizmet etmekten başka hiçbir düşüncesi olmayan bir arkadaşınız, bir abiniz, bir kardeşiniz olarak siyasi parti ayrımını bir kenara bırakarak bu topraklarda buluşuyor olmanın mutluluğuyla, gururuyla hiçbir ayrımı gözetmeksizin, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bu topraklara hizmet ettik. Sizlerin desteğiyle bir kere daha hizmet etmek için bu koridorda gidip geliyorum. Yeni hedefleri olan bir Çerkezköy var. Yeni hedefleri için yola koyulan bir arkadaşımız var. Yalnız değilim. Yol arkadaşlarım var. Dünden daha güçlü, eski yol arkadaşlarımla, yeni yol arkadaşlarımla yeniden meydanlardayız, sokaklardayız” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’E YENİ YAŞAM ALANLARI KATACAĞIZ”

 

2024-2029 seçim kitapçığını önümüzdeki günlerde dağıtmaya başlayacaklarını dile getiren Akay, “Çerkezköy'e yeni yaşam alanları katacağız. Çerkezköy'e yeni eğitim alanları katacağız. Bugüne kadar yaptığımızın üzerine koyacağız” dedi. 

 

“BEN DAHA İYİSİNİ YAPARIM”

 

Vahap Akay, konuşmasının ardından gençlerin sorularını yanıtladı. Bir gencin, “Rakibiniz AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Abdullah Öğe hakkında düşünceleriniz neler?” sorusu üzerine Vahap Akay, “Herkesin mücadelesine saygımız var. Herkesin rakipliğine saygımız var. Bu bir seçim mücadelesi. Seçimin sonucu sandıkta belli olacak. Dolayısıyla rakibime dair şu an söyleyecek hiçbir şeyim yok. Herkes mutlaka Çerkezköy için iyisini yapmak için yola çıkmıştır. Ben sadece şunu söyleyeyim, 2014’ten 2019’a, 2019’dan 2024’e geldik. Ben 10 yıl bu topraklar için mücadele etmiş, Çerkezköy'de kendime göre, vatandaşlarıma göre bir değişim, bir dönüşüm mücadelesini hem yerin üstünde hem de yerin altında vermiş bir arkadaşınız. Birinci dönem yaptım. İkinci dönem yaptım. Üçüncü dönem daha iyi işler yapmak için mücadele edeceğim. Mücadele veren herkesin yolu, bahtı açık olsun. Ben daha iyisini yaparım diyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇERKEZKÖY’Ü DAHA GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR”

 

Akay, “Çerkezköy’ü daha güzel günler bekliyor. Son 5 yıldan daha güzel işler yapacağız. Çerkezköy’ün aydınlık sokaklarında, aydınlık yeni meydanlarında, cumhuriyet meydanında, Köşen meydanında, kent parkında, emek meydanında yeni festivallerde buluşacağız” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU