Adar, 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu

Trakya Üniversitesi mezunu milli güreşçi Yasemin Adar, 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu. Macaristan'da düzenlenen 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Trakya Üniversitesi mezunu milli sporcu Yasemin Adar, altın madalyan

SPOR 4.04.2022 11:52:00 0
Adar, 5. kez Avrupa Şampiyonu oldu

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan milli güreşçi Yasemin Adar, başarılarına bir yenisini ekledi.

 

ESTONYALI RAKİBİNİ YENDİ

 

Türkiye’nin ilk Avrupa ve Dünya Şampiyonu kadın güreşçisi olma unvanına sahip başarılı sporcusu Yasemin Adar, başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen şampiyonanın dördüncü gününde finalde Estonyalı Epp Maee ile karşılaştı. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 76 kiloda final maçına çıkan Yasemin Adar, Estonyalı rakibini yenerek altın madalya kazandı. Müsabakada rakibini 3-1 mağlup etmeyi başaran milli temsilcimiz, böylece kariyerindeki 5. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Trakya Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Ülkemizi ve üniversitemizi katıldığı tüm organizasyonlarda başarıyla temsil eden milli sporcumuz Yasemin Adar; 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında üst üste 4 kez Avrupa Şampiyonu olmuştu. Trakya Üniversitesi olarak bizleri ve ülkemizi bir kez daha gururlandıran mezunumuz Yasemin Adar’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz”

 

Haber / Furkan DURAN