İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde İçişleri Bakanlığı GAMER Toplantı Salonu'nda çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda valilere hitap eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmek üzere geçen yıl olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim yılında da bir dizi önlemler aldıklarını dile getirdi.
“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ'Nİ GELİŞTİRDİK”
Önümüzdeki eğitim öğretim yılında üç önemli konuyu ana gündemlerine aldıklarını kaydeden Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ve ailelerin çocuğun eğitimi sürecinde daha aktif rol alması üzerine odaklandıklarını söyledi. Dünya ülkelerinin kendine özgü eğitim modellerine değinen Bakan Tekin, “Herkes eğitim modellerine örnek verirken Güney Kore modeli, Finlandiya modeli diye tanımlamalarda bulunuyor. Biz de dedik ki neden Türkiye modeli olmasın? Dolayısıyla on yıllık bir çalışmanın ürünü olarak kendimize ait bir model olabileceğini düşündüğümüz için erdem-değer-eylem çerçevesinde bilgiyi beceriye dönüştüren bir yaklaşımın benimsendiği, bize özgü bir model olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni geliştirmiş olduk” dedi.
GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASINI İSTEDİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile "Herkesin bir mesleği olmalı!" anlayışıyla sektör iş birlikleriyle mesleki eğitime erişimi ve kaliteyi artırmayı, öğrencileri hayata ve istihdama hazırlayarak ülkenin kalkınmasına ve refahına katkı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Tekin, bu kapsamda meslek liselerinde teorik eğitim alan öğrencilerin sektör iş birliği çerçevesinde işletmelerde beceri eğitimi almaları için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
KAYIT İÇİN HERHANGİ BİR İŞLEME AYRICA GEREK YOK
Öğrencilerin okula kayıt ücreti konusuna değinen Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin ya merkezi sınavla veya adrese dayalı olarak otomatik olarak yerleştirildiğini, kayıt için herhangi bir işleme ayrıca gerek duyulmayacağını belirtti. Tekin; toplantıda ayrıca okul güvenliği, öğrenci pansiyonlarının kapasiteli olarak kullanılması, taşımalı eğitim, izinsiz faaliyet gösteren kurumlar, il/ilçe/kurumlarda deneme sınavlarının yapılmaması, halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslar, fahiş fiyat uygulaması yapan özel öğretim kurumları gibi konularda gerekli çalışmaların titizlikle yapılmasını istedi.
“HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 milyon 200 bin öğretmen ve 20 milyona yakın öğrencisiyle 85 milyonu kapsayan büyük bir aile olduğunu ifade etti. Bakanlık olarak Milli Eğitim Bakanlığıyla her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Yerlikaya, “2024-2025 eğitim öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlere, ailelere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Haber / Şaban KARDEŞ
Yorumlar
Yorum Yap