7 ülkeden çocuklar, Edirne’deki şenlikte buluşacak

Edirne'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak Balkan Çocuk Şenliği düzenlenecek.Şenlik, Balkanlar'da bulunan farklı ülkelerden ve şehirlerden gelecek olan misafir öğrencilerin katılımıyla renklenecek.

EDİRNE 19.04.2024 16:01:00 0
7 ülkeden çocuklar, Edirne’deki şenlikte buluşacak

Edirne Valiliği, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balkan Şehirleri İş BirliğiEdirne Platformu iş birliğinde 22 – 23 Nisan tarihlerinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Balkan Çocuk Şenliği düzenlenecek. 

 

KÜLTÜREL PAYLAŞIMLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ HEDEFLENİYOR 

 

Şenlik, 22 Nisan Pazartesi günü saat 17.30’da Gölet Mevkii’nde başlayacak, 23 Nisan Salı günü Saraçlar Caddesi’nde 11.00-18.30 saatleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 7 ülke, 2 şehirden misafir ekiplerin katılacağı şenlikte, öğrencilerin hazırladıkları gösteriler sergilenecek.Tüm vatandaşların katılımına açık olan bu şenlik, bayram coşkusunu artırmayı ve çocuklar arasındaki kültürel paylaşımları güçlendirmeyi hedefliyor.

 

GÖSTERİ SUNACAK EKİPLER 

 

Balkan Çocuk Şenliği’nde; Bosna Hersek ekibi, Bulgaristan ekibi, Karadağ ekibi, Kosova ekibi, Makedonya ekibi, Moldova / Gagauz – Sırbistan ekibi, Yunanistan ekibi, Çanakkale ekibi, Tekirdağ ekibi ve Edirne ekipleri sahne alacak. 

 

Haber / Buse AKIN