Akay: Ulaşıma kapanan yolumuz olmadı 

Çerkezköy Belediyesi olarak vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için çalışmaları 24 saat esasına göre sürdürdüklerini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Kar yağıÅ

GÜNDEM 25.01.2022 14:39:00 0
Akay: Ulaşıma kapanan yolumuz olmadı 

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü, 2 adet tuzlama makinesi, 1 adet solüsyon tankı, 2 adet kar küreme aracı, 3 adet kepçe, 2 adet kamyon ve 2 adet de greyder ile 23 personelden oluşan ekiple şehir merkezi başta olmak üzere tüm mahallelerimizde çalışmalarını sürdürüyor. 

 

EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kar yağışı boyunca kentimizdeki ana arterlerin ve bağlantı yollarının açık tutulması ve vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için ekiplerimiz özveri ile çalışıyor. Dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için tüm ekiplerimiz seferber olarak başta ana arterler olmak üzere tüm yollarımızda karla mücadele çalışması başarı ile gerçekleştirildi. Kentimizde kısa süreli etkili olan kar yağışı boyunca yaptığımız kar temizleme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları neticesinde ulaşıma kapalı bir yolumuz olmadı. Karla mücadele çalışmalarında zor şartlarda görev yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

 

“ALLAH AYAKLARINA TAŞ DEĞDİRMESİN”

 

Başkan Akay, “İstanbul’da meydana gelen olağanüstü kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. AFAD’tan gelen talep üzerine Belediyemiz araç parkurunda bulunan 2 adet greyder, kar yağışı ile mücadele çalışmalarına destek olmak amacıyla gece saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıktı. Bu vesile ile karla mücadele çalışmalarına katılan tüm emekçilere başarılar diliyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin” ifadelerini kullandı. İstanbul’da yağan yoğun kar yağışı nedeniyle Tekirdağ Valiliği kararıyla İstanbul girişlerinin de geçici olarak durdurulduğunu anımsatan Akay, “Çerkezköy’den İstanbul istikametine gitmekte olan vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehir çıkışından geri çevrildiler. Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan başvurular neticesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın, kentimizdeki otellere ve Polis Evi’ne yerleştirilerek konaklamaları sağlandı” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ