Vali Yıldırım, öğretmenleri ağırladı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı organizasyonuyla yapılan "81 İl 81 Öğretmen" isimli proje kapsamında Ankara'da düzenlenen Öğretmenler Günü Etkinliklerinde Tek

GÜNDEM 25.01.2022 13:04:00 0
Vali Yıldırım, öğretmenleri ağırladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “81 İl 81 Öğretmen” projesinde Tekirdağ’ı temsil eden öğretmenler Aydan Cilasun ve Serkan Tekinsoysal, Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. 

 

ULUSAN DA EŞLİK ETTİ

 

Öğretmenler ile bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, “Geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. Öğretmenlere başarı belgelerini takdim eden Vali Yıldırım, başarılarının devamını diledi. Öğretmenlere ziyaretleri sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.

 

ANKARA’DAKİ BULUŞMADA YER ALDILAR 

 

Projede Tekirdağ’ın temsil eden öğretmenler Aydan Cilasun ve Serkan Tekinsoysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 23 Kasım 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde öğretmenler onuruna düzenlenen yemekte, 81 ilden Ankara'ya davet edilen öğretmenler ile bir araya gelmişti. Davete katılan öğretmenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurdun dört bir yanında ve dünyanın birçok yerinde görev yapan öğretmenleri selamlayarak Öğretmenler Günü'nü kutlamıştı. Öğretmenliğin bir kariyer mesleği olması için atılan adımlardan söz ederek Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bilgi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, davette şehit öğretmen yakınlarının yanında yurt dışında görev yapan öğretmenleri, engelli öğretmenleri, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri, aday ve emekli öğretmenleri temsilen çok sayıda öğretmenle bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen akşam yemeğine şu isimler katıldı; Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eşi, Bakan Yardımcıları Ahmet Emre Bilgili, Petek Aşkar, Sadri Şensoy, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Özel Kalem Müdürü Mustafa Gelen.

 

Haber / Buse SERİN