Filipinler Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Leon'dan KTSO'ya ziyaret

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Üyesi Mehmet Ecer, Filipinler Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Arvin R. De Leon'u ağırladı. Başkan Ilık, Başko

GÜNDEM 23.01.2022 14:51:00 0
Filipinler Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Leon

Dünyanın gözbebeği olan İstanbul’da bu görevi üstlenmekten büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Başkonsolos Leon, “Başkonsolos olarak görevime yeni başladım. Başkonsolosluk olarak şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da görev bölgemizdeki yerel makamlarla dostluk ve işbirliği temaslarımızı sürdüreceğiz. Potansiyel işbirliği alanlarını bulup geliştirme, yatırımları teşvik etme, iki ülke halkları arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesi ve birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi yönündeki yoğun gayretlerimize devam edeceğiz. Bu kapsamda ticari ve ekonomik ilişkilerimizin çok iyi seviyede olduğu Kırklareli’yi de ziyaret ederek, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirebilmemiz için yapabileceklerimiz konusunda çeşitli kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunduk. Türkiye önemli bir ülke ve gittikçe daha da iyi başarılar yakalamaya devam ediyor. Kırklareli çok çeşitli bir üretim şehri olarak dikkat çekiyor. Kırklarelili yatırımcıların Filipinler üzerinden tüm Asya’ya yayılması gibi Filipinli yatırımcıların da Kırklareli’ye ilgisi olacaktır. Ticari ve ekonomik işbirliğimizi geliştirmek arzusundayız” dedi.

 

“YENİ İŞBİRLİKLERİ İÇİN PLATFORMLAR OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık da, “Üyelerimizle birlikte hedefimiz Asya ülkeleri ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmaktır. Bu konuda iş dünyamıza yeni iş birlikleri için platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız Kırklareli ekonomisini canlandırmak için gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında girişimlerde bulunmaktır. Bunun için de gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kırklareli’yi tanıtırken daima bir üretim şehri olarak tanıtıyoruz. Tükettiğinden daha fazlasını üreten bu coğrafya artık dünyanın ilgisini daha da çok çekiyor. Tarım ve Sanayi gibi konularında üretimimizin yanı sıra sahip olduğumuz coğrafya ile Turizm konusunda da yükselmeye, ses getirmeye devam ediyoruz. Üyelerimizin ihracat kapasitelerini artırmaya ve dünya piyasasında boy göstermelerine destek olmaya çalışıyoruz. Filipinler ile ticari işbirliğimizi geliştirip üyelerimizin Asya ülkelerinde de yatırım yapmalarını ya da Filipin menşeili firmaların burada yatırım yapmasını sağlamak bizleri memnun edecektir” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN