İstasyon Kırklareli Girişimcilik Programının tanıtımı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı tanıtım toplantısı Kırklareli'nde yapÄ

GÜNDEM 23.01.2022 14:46:00 0
İstasyon Kırklareli Girişimcilik Programının tanıtımı yapıldı

Toplantıya Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, KTO Meclis Başkan Yardımcısı Halit Sucuoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Özbek, Hüsnü Güngör Akarca, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, Kırklareli Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Savaş Erden, davetliler ve girişimciler katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, programda yaptığı konuşmada Kırklareli’nde hizmete giren Bölgesel Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin büyük bir nimet olduğunu belirterek “Bu İstasyonu kurarken bölgemize ciddi bir ivme kazandıracağını ve bu ivmeyle beraber de birçok alanda başta kobilerin dijitalleşmesi, kurumsallaşmasına katkı sağlamasını hedefledik ve amaçladık. Günümüz dünyasının bütün şartlarının gerekliliklerini yerine getirmemiz lazım. Belli bir zaman sonra çağa ve sisteme ayak uyduramayanlar, bugünü kazansalar bile yarını kaybedecekler. Günümüz dünyasında iş yapmak zor değil ama bu kazanç rekabetten dolayı 10 kazanırken 8'e 7'ye düşer. Belirli bir zaman sonra ikinci, üçüncü nesilde bu birikim ve motivasyon kaybolup gider. Şirketlerimizin ve gençlerimizin buna hazırlanması, uzun vadede günün koşullarına göre ayakta durabilmesi için bu çok önemli. Her zaman ve karlı olarak bizden sonraki nesillere de bırakabileceğimiz işletmeler oluşturmalıyız. Bunun yolu da günü takip etmekten ve geleceği yakalamaktan geçer. İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı gençlerimizi ve onların kurdukları şirketleri geleceğe hazırlamak için devreye aldığımız bir programdır. Program kapsamında ortak çalışma alanları sağlamaktan, mentorluğa, e-ticaret altyapısı ve desteği sağlamaktan ihracat desteklerine kadar birçok ücretsiz hizmeti sizlere sunacağız” dedi. 

 

“KIRKLARELİ’NDE YAPILACAK ÇOK İŞ VAR”

 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık da programın ayrıntıları hakkında bilgi vererek “2019 yılında girişimci bir Oda olarak yürüttüğümüz lobi faaliyetleri kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ve Habitat Derneği ortaklığı ile hayata geçen 17 girişimcilik merkezinden bir tanesi olarak şehrimize kazandırdığımız, Edirne ve Tekirdağ’ı da kapsayan Bölgesel Topluluk Merkezi olan İstasyon Kırklareli, bir kez daha kapılarını girişimcilere, yeni fikirlere inovasyona açmış, pandemi sonrasında sizlerle birlikte bir kez daha hayat bulmuştur. “Kırklareli’nde Yapacak Çok İş Var!” sloganı ile, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak amacıyla, ağır şartları el birliğiyle birlikte aşmamızı sağlayacak ve ortak çalışma kültürünü destekleyecek olan İstasyon Kırklareli’yi sizlerle paylaşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız. Program kapsamında sizlere üç boyutlu yazıcı, bilgisayar gibi donanım ve internet desteği sağlarken; dijital pazarlama, mobil fotoğrafçılık ve finansal bilinç programları haricinde, sizlerden gelecek talepler doğrultusunda iş alanlarınızı geliştirecek ve önünüze çıkan engellere bakış açınızı değiştirecek olan mentorluk destekleri ve ilave eğitimlerde sunacağız” diye konuştu. 

 

BAŞVURULAR 6 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

 

İstasyon Merkezinin amaçları arasında Kırklareli ilinde yer alan girişimcilerin, iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan girişimcilik desteklerini ve hizmetlerini vermek ve Kırklareli ilindeki girişimcilik kültürünü ve ekosistemini geliştirmek gibi unsurlar yer alıyor. Bu çalışmalar çerçevesinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında geliştirilen “İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı” kapsamında işletmesini son 2 yıl içerisinde kurmuş veya yeni kuran girişimcilere program dahilinde İstasyon Kırklareli’nde ücretsiz ofis ve toplantı salonu desteği, ücretsiz üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı desteği, sınırsız internet ve laptop desteği, ücretsiz mentörlük desteği sağlanacak. Bunun yanı sıra ücretsiz e-ticaret altyapısı ve eğitimi, ücretsiz dış ticaret pazar araştırması ve ihracat desteği, girişimcilik eğitimleri ve devlet desteği danışmanlığı da program içeriğinde yer alıyor. Programın verimliliğini artırmak ve devamlılığını sağlamak için katılımcıların çalışma günlerinin yüzde 60’ında İstasyon Kırklareli’nde olması ve ilgili eğitimlere katılma zorunluluğu bulunuyor. Başvuruların 6 Şubat’ta sona ereceği programdan jüri tarafından belirlenecek firmalar 6 ay boyunca yaralanacak. Programa Tekirdağ ve Edirne’den de sınırlı sayıda firma başvurabilecek.

Haber / Menşure KARDEŞ