Kursiyerlere sertifikaları verildi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde "Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları" kapsamında 7. kez düzenlenen "Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye-5 Sınavıâ€?

GÜNDEM 23.01.2022 14:25:00 0
Kursiyerlere sertifikaları verildi

Önceki gün saat 14.00’te Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Sertifika Töreni’ne Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile kursiyerler katıldı.

 

SERTİFİKALAR TÖRENLE VERİLDİ

 

Törende konuşan KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) tarafından yürütülen “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye-5 Sınavı”nın 7’ncisi 25-26-27 Aralık 2021 tarihleri arasında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Yazılı ve Sözlü olarak gerçekleştirildi. Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri kapsamında yer alan Sorumlu Emlak Danışmanlığı ile ilgili olarak TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından kursiyerlere eğitim toplantısı düzenlendi. Ardından kursiyerlere; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesi”ne dair hususlar anlatıldı. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağına değinildi” dedi. 

 

KURSİYERLERİ TEBRİK ETTİ

 

Ardından “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye-5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”na hazırlık eğitimine geçildiğini belirten Ilık, “Sınavın tüm birimleri ayrıntılı biçimde incelenerek, bilinmesi ve yetkinlik sahibi olunması gereken konular detaylı olarak anlatıldı. Kursiyerlerle gerekli dokümanlar paylaşıldı. Eğitim Toplantısı’nın ardından; TOBB MEYBEM Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından Yazılı ve Uygulamalı olarak iki aşamada sınav yapıldı. Yapılan Yazılı ve Sözlü Sınavlarda başarı olup Yetki Belgesi almaya hak kazanan kursiyerlerimiz için Sertifika Töreni düzenledik. Başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” diye konuştu. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, konuşmasının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Haber / İrem BANÇO