Bakan Yardımcısı Çam'dan Trakya Üniversitesi'ne ziyaret

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, özel bir ziyaret için geldiği Edirne'de Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu da ziyaret etti. Ziyarette Kültür ve Turizm Baka

GÜNDEM 21.01.2022 13:01:00 0
Bakan Yardımcısı Çam

Ziyarette Trakya Üniversitesi’nin faaliyetlerini içeren bir sunum yapan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanlara yönelik çalışmalardan bahsederek, “Türkiye’de en çok Balkanlı öğrenciye sahip eğitim kurumu Trakya Üniversitesi. 82 ülkeden 5 bin 439 öğrencimizin yüzde 80’i Balkanlardan geliyor. Yine lisansüstü eğitim kontenjanımızın yüzde 24’ünü Balkanlara ayırıyoruz. Balkanlarda, ‘Trakya Üniversitesi’nde okumak istiyorum’ diyen hiçbir öğrencimizi geri çevirmiyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz için ücretsiz eğitimler düzenliyor, farklı konularda iş imkânları oluşturuyoruz. Her ülkeye özel etkinliklerle öğrencilerimizin kendi kültürlerini arkadaşlarına tanıtmalarını sağlıyoruz. Batı Trakya’dan, Kuzey Makedonya’dan gelen öğretmenlerimize STEM yaklaşımı ile eğitimler verdik. Öğretmenlerimizin dönütleri bizleri çok mutlu etti. Balkanlarda gezmedik köy, basmadık toprak, dokunmadık gönül bırakmayacağız” dedi.

 

“BALKANLARDA ÖNEMLİ BİR GÜCÜMÜZ”

 

Uzmanlık alanlarının Balkanlar olduğunu söyleyen Rektör Tabakoğlu “Balkanlarda önemli bir gücümüz var. Bu gücümüzü öğrencilerimiz ve mezunlarımızın yanı sıra yakın zamanda 100 üyeye ulaşacak olan Avrupa’nın en önemli üniversite birliği olan Balkan Üniversiteler Birliğinden alıyoruz. Daimi Genel Sekreteri ve Kalıcı Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz birlikle Balkanların yükseköğrenimine de yön veriyoruz” ifadelerini kullandı. Eğitimden sağlığa pek çok alanda Bakanlara hizmet ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bugün 126 firma ile yoluna devam eden Teknopark modelimizi de Balkanlara taşımak üzere çalışmalarımıza başladık. Bu modelimizi yakın zaman içerisinde Kosova ve Kuzey Makedonya'ya ihraç edeceğiz. Balkanların teknolojik ve ekonomik kalkınmasında önemli bir adım olacak bu gelişme ile ülkemizin ihracat kalemine teknopark modelimizi eklemenin yanı sıra firmalarımızın Avrupa Birliği pazarına ulaşması daha kolay olacak” dedi.

 

BALKAN COĞRAFYASINDA ÇOK DEĞERLİ İŞLERE İMZA ATIYOR

 

Üniversitenin bölge ve Balkanlara yönelik faaliyetlerinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam da, Trakya Üniversitesi’nin sanatın, kültürün ve akademinin gücünü kullanarak Balkan coğrafyasında çok değerli işlere imza attığını söyledi. Bakan Yardımcısı Çam, Balkanlı öğrencilerin lisans ve lisansüstü eğitim için Trakya Üniversitesi’ni tercih etmesinin küresel ölçekte bir vizyon oluşturduğunu ifade ederek “Ülkemiz ve Balkanlar için vasıflı insanlar yetiştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu özelinde tüm Trakya Üniversitesi ailesine teşekkür ederim” dedi.

 

EDİRNE KIRMIZISI KRAVAT HEDİYE ETTİ

 

Ziyaretin ardından Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberlerindeki heyet, Eski Camii, Saraçlar Caddesi ve Ulus Pazarı’nı ziyaret ederek bir Edirne turu gerçekleştirdi, vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaret sonunda Rektör Tabakoğlu, Bakan Yardımcısı Çam’a Edirne Kırmızısı kravat hediye etti.

 

Haber / İrem BANÇO