Edirne Heyeti Ata'nın huzurunda 

Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle Edirne Belediye Meclisi tarafından alınan meclis kararıyla 2022 Edirne yılı olarak ilan edilmişti. Bu kapsamda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Ba?

GÜNDEM 20.01.2022 17:12:00 0
Edirne Heyeti Ata

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcıları; Selçuk Çakır, Hakan İşçan, Hüsnü Güler, Yaver Tetik, Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Belediye Meclis Üyeleri Necamettin Attay, Duygu Şener, Nuray Yılmaz Geldi, Mevlüde Baş, Ali Şükrü Atamgüç, Ali Yazıcı, Mehmet Özçuhacı, Savaş Üner, Abdullah Yeşen, Ergün Dönmez, Feridun Acar, İsmail Demirhan, Mehmet Çapoğlu, Engin Makak, Pınar Ersaçmış, Halil Çavuş, Ethem Torozlar, Ayhan Dinç, Bahattin Ulusoy,  2022 Edirne Yılı kapsamında Ankara’ya gitti.

 

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ’Nİ İMZALADI 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığını yaptığı Edirne Heyeti, Ata'nın huzuruna çıkarak Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakırken ardından saygı duruşunda bulundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Gürkan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak, şunları yazdı; “Aziz Atatürk; Edirne halkının seçtiği Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak, Kurtuluşumuzun 100. yılında, 2022 Edirne Yılı kapsamında huzurdayız. Kurduğun Cumhuriyeti sonsuza kadar muhafaza ve müdafaa etme sorumluluğunun bilincindeyiz. Edirne halkı olarak huzurunda bir kez daha söz veriyoruz; Ey Büyük Atatürk; Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içeriz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” 

 

TBMM’Yİ ZİYARET ETTİLER 

 

Daha sonra Belediye Başkanı Recep Gürkan Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçti. Edirne heyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar'ı ziyaret ederek, 2022 Edirne Yılı ile ilgili yapılacak çalışmaları anlattı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ