Demiryolu taşımacılığı masaya yatırıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, "Demiryolu Yurtdışı Taşımacılığı'nın Arttırılması" ve "Dereköy Gümrüğü'nÃ

GÜNDEM 17.01.2022 12:43:00 0
Demiryolu taşımacılığı masaya yatırıldı

Bulgaristan’da önceki gün gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti (UHT) Genel Müdürü Dr. Emre Orhan Öztelli, Destek Hizmetleri, Tasfiye İşlemleri ve Döner Sermaye Genel Müdür Vekili Oğuzhan Şatıroğlu, UHT Daire Başkanı Vekili Dr. Yusuf Karakaş, UHT Daire Başkanı Vekili Onur Çokol, UHT Ticaret Uzmanı Nuh Üstün, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık, TCDD Taşımacılık İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, TCDD İstanbul Bölge Müdürü Bilal Yiğit ile Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden Feride Çağdaş katıldı. 

 

OLUMLU GÖRÜŞMELER YAPILDI 

 

Toplantıda her iki taraf açısından da olumlu görüşmelerin yapıldığını belirten Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Ticaret Bakanlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) değerli yöneticilerinin yer aldığı ülkemiz ve ilimiz açısından çok büyük bir öneme sahip toplantıda Demiryolu Yurtdışı Taşımacılığı’nın arttırılmasının, ülkemizin ihracatının yükselmesinde büyük katkısı olacağı yönünde görüş birliğine vardık” dedi. 

 

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

Gerçekleştirilen toplantıda Kırklareli’yi yakından ilgilendiren Dereköy Gümrüğü’nün TIR Trafiği’ne açılması konusunda da Bulgaristan tarafının ilgili kurumlarının yetkilileri ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Ilık, “Olumlu yönde gerçekleştirilen görüşmelerin en kısa zamanda sonuçlanması için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO