Trakya Belediyeler Birliği'nden Filibe Başkonsolosluğu'na ziyaret

Trakya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu, Dış İlişkiler faaliy

GÜNDEM 16.01.2022 15:46:00 0
Trakya Belediyeler Birliği

Trakya Belediyeler Birliği heyeti, Başkonsolos ve konsolosluk yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantıda, Trakya Belediyeler Birliği’nin güncel programı olan kardeş şehir çalışmaları çerçevesinde, Bulgaristan’da yaşayan soydaşların çoğunlukta bulunduğu bölgelerdeki kentlerle kardeş belediye olunması yönünde görüş alışverişinde bulunulurken, Trakya Belediyeler Birliği ve Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği’nin kardeş kent eşleştirme çalışmaları ve devamında gerçekleştirilmesi planlanan işbirliği ve koordinasyon programlarında üstleneceği rol de masaya yatırıldı.

 

“İLETİŞİM VE ETKİLEŞİMİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

 

Toplantıda konuşan Trakya Belediyeler Birliği Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu, “Tüm dünyanın sağlık tehdidi altında olduğu bu zorlu dönemde Birlik Başkanımız Sayın Kadir Albayrak önderliğinde, koşullara uygun şekilde faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Trakya Belediyeler Birliği olarak ulusal ve uluslararası anlamda yoğun bir çalışma takvimimiz mevcut. Bölgemize, birliğimize ve belediyelerimize yarar sağlayacak her çalışmanın katılımcısı olabiliriz. Her türlü işbirliği ve fırsata açığız. Bölgemizin ve belediyelerimizin gelişimine destek olmak ve çalışmalarına katkıda bulunmak adına yurtdışındaki belediyelerle paydaş olarak önemli projelere imza atabileceğimizi düşünüyorum. Çok kıymetli yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile birlikte Trakya Belediyeler Birliği olarak Bölgemiz ve belediyelerimiz için güzel işler ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Burada sizlerin de desteğinin bize güç katacağına inanıyorum. Bizlere sunacağınız eşgüdümlü çalışma olanakları ile belediyelerimizin ve buradaki belediyelerin iletişim ve etkileşimini artırmayı amaçlıyoruz. Nezaketiniz ve konukseverliğiniz izin çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bulgaristan’ın Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de Türk heyeti olarak Trakya Belediyeler Birliği ekibini Bulgaristan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Türkiye’den gelen uygun talep ve paydaşlık çalışmasına destek olabileceklerini söyleyen Küngerü, “Türkiye gündemini, bölgesel ve yerel tüm çalışmaları da yakından takip ediyoruz” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN