Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grubu kuruldu

Kadın Danışma Merkezleri'nde Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grubu kuruldu. Kadın Çalışmaları Atölyesinde psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından etkinliğe katılan k

GÜNDEM 12.01.2022 09:57:00 0
Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grubu kuruldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kadını ve aile kurumunu güçlendirmek amacıyla hizmete açılan Kadın Danışma Merkezleri’nde farklı Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grubu kuruldu. 

 

ÜCRETSİZ HİZMET VERİYOR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezleri Eylül 2016'dan bu yana hizmet veriyor. Kadın Danışma Merkezlerine müracaat eden vatandaşlara psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından şiddet türleri, aile içi iletişim sorunları, eşler arası çatışma, ebeveyn tutumları ve sosyal uyum zorlukları gibi konularda psikososyal danışmanlık ve rehberlik hizmetleri veriliyor. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınlara, yasal hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti sunuluyor. Kadın Danışma Merkezlerinde her türlü danışmanlık hizmeti özel olarak hazırlanmış alanlarda, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından özel hayata saygı ve gizlilik çerçevesinde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor” denildi. 

 

EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

 

Kadın Danışma Merkezler’nin uygulamalarını çeşitlendirerek geliştirdiği, bu kapsamda Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grubu’nun kurulduğu belirtilen açıklamada “Kadın Çalışmaları Atölyesinde psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından etkinliğe katılan kadınlara 8 hafta boyunca haftada 1 kez olmak üzere 1,5 saatlik çalışmayla kadın hakları, kadın sağlığı, kadına yönelik şiddet, çocuğun gelişim dönemleri gibi konularda eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Öte yandan 36-60 ay arası çocukların sosyal, duygusal ve öz bakımlarının geliştirilmesine yönelik Çocuk Etkinlik Grupları oluşturuluyor. Bu uygulamaya Kadın Çalışmaları Atölyesine katılım sağlayan kadınların çocukları da dâhil ediliyor. Kadın Danışma Merkezlerinin hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, ilgili merkezlere şahsen müracaat edebildikleri gibi telefon ederek yetkililerden bilgi alabilir ve randevu oluşturabilir” denildi. 

 

"AİLEYE, KADINLARA VE ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yaptığı açıklamada “Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa'da faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezlerimiz, hizmet standartlarını her geçen yıl daha da güçlendiriyor. Aile kurumunu güçlendirmeye yönelik hizmetlerimiz devam ediyor. Yoğun ilgi gören Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grupları faaliyetlerinin Çorlu ve Süleymanpaşa Kadın Danışma Merkezleri'nde de gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarımızı başlattık. Danışma, rehberlik, Kadın Çalışmaları Atölyesi ve Çocuk Etkinlik Grupları hizmetlerimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızı, Kadın Danışma Merkezlerimize davet ediyorum” dedi. 

 

Haber / İrem BANÇO