"Belediyenin görevi çöpü çöpten almaktır"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ilçe genelinde vatandaşları temizliğe karşı duyarlı olmaya davet etti. Helvacıoğlu, "Belediyenin görevi çöpü çöpten almaktır. Biz çok iyi b

GÜNDEM 7.01.2022 16:13:00 0

Eski itfaiye bahçesinde Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan ve temizlik personeli ile düzenlenen toplantıda konuşan Helvacıoğlu, “Bugün cadde ve sokak süpürücülerimiz ile birlikteyiz. Onlar şehrimizin fark edilmeyen gizli kahramanları. Onların işlerine nasıl destek olabiliriz. Onun için buradayız. Sizlerin daha temiz bir Keşan’da yaşamaları için onlar yoğun emekler veriyor. Sabahın erken saatlerinde işe koyuluyorlar. Onlar sayesinde her sabah tertemiz bir güne uyanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN ÇOĞUNLUĞU BU KONUDA OLDUKÇA HASSAS”

 

Helvacıoğlu, “Değerli hemşerilerim; daha güzel, daha temiz bir Keşan için çalışan bu emekçi kardeşlerimizin sizlerden bir istekleri var. Çok küçük ve yapılması çok kolay bir istek. Lütfen yerlere izmarit ve çöp benzeri şeyler atmama, atanları da uyarma konusunda hassas olalım istiyoruz çünkü belediyenin görevi çöpü çöpten almaktır. Biz çok iyi biliyoruz ki; Keşan’da yaşayan vatandaşlarımızın çoğunluğu bu konuda oldukça hassas. Ama maalesef duyarsız küçük bir kesimin de olduğu malum. Bakın bu 14 personelimiz Keşan’ın cadde ve sokaklarını temizlemek için mesai harcıyor” dedi.

 

“İKİ TANE TEMALI PARK YAPILABİLİR”

 

“Yerlere çöp atmamakla ilçemize birçok hizmet kazandırabiliriz” diyen Başkan Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi’ne 1 yıllık maliyetleri 1 milyon 200 bin TL’nin üzerinde yere çöp atılmamış olsun bu 14 arkadaşımızdan daha verimli işlerde faydalanabiliriz. Bir yıllık maliyetleri ile 2 tane temalı park yapılabilir. İtfaiyemize 2 adet araç alınabilir, ya da 2 semt sahası yapılabilir, 3 km yol kaldırım yapılabilir. Sadece yere çöp atmamak ile Keşan’ımızın neler kazanacağını görmemiz lazım. Kıymetli hemşerilerim; şehir hayatı daha rahat, daha huzurlu, daha temiz yaşansın diye tüm belediye personelimiz şehrimizde görev yapıyor. Bu vesileyle ben; tüm çalışma arkadaşlarımıza sizler adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber / Erdal AYDIN