2022 yılı kültür-sanat etkinlikleri, 18 Ocak'ta başlıyor

Çerkezköy Belediyesi'nin 2022 yılı kültür ve sanat etkinlikleri 18 Ocak Salı günü Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenecek 2. Bahar Adlı tiyatro oyunu ile başlayacak. Serkan Budakâ?

GÜNDEM 5.01.2022 16:15:00 0
2022 yılı kültür-sanat etkinlikleri, 18 Ocak

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ocak ayı kültür sanat etkinliklerini paylaştı.

 

ÜNLÜ OYUNCULAR SAHNE ALACAK

 

2022 yılı kültür ve sanat etkinlikleri 18 Ocak Salı günü Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek 2. Bahar Adlı tiyatro oyunu ile başlayacak. Serkan Budak’ın uyarlayıp yönettiği ‘İkinci Bahar’ adlı tiyatro oyununda Cihat Tamer, Suzan Aksoy ve Kerem Poyraz Kayaalp sahne alacak. 2. Bahar adlı tiyatro oyununun konusu şu şekilde: “Yalnızlığın, hastalıkların, mutsuzluğun gölgesinde süren bir hayat yaşayan Nihal Hanım ve Orhan Bey, hayatlarının ikinci baharını yaşayabilmek için bir fırsat yakalamışlardır. Nihal Hanım kızı Aslı’ya, Orhan bey oğlu Tolga’ya rağmen, ellerine geçen bu fırsatı kullanabilecek ve gönüllerini titreten, kendilerine yeniden yaşama sevincini sunan bu ikinci baharı yaşayabilecekler mi? Hayat sizi, ilkbaharınızda, kara soğuğa fırtınaya terk ettiyse, mutluluğu yakalayabilmek için, karşınıza çıkan İkinci Bahar’ın suçu ne? Siz de, hayatta herkesin ikinci bahar şansı olduğunu düşünüyorsanız, bu oyunu kaçırmayın”

 

ÖMRÜMÜN SONUNA KADAR TİYATRO OYUNU İLE DEVAM EDECEK

 

İkinci Bahar adlı tiyatro oyunun ardından Çerkezköy Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri 26 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de yine Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan ‘Ömrümün Sonuna Kadar’ adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. Usta tiyatrocu Kayra Şenocak tarafından yazılan ve sahnelenecek tiyatro oyununda Kayra Şenocak ile birlikte Buket Dereoğlu, Dost Alver, Yelda Alp sahne alacak. Ömrümün Sonuna Kadar isimli tiyatro oyununun konusu şu şekilde: “Adam: Sadece biraz daha az konuşmanı ve her şeyime bu kadar müdahil olmamanı istiyorum. Çünkü böyle olduğunda karım değil, anamla yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Anlatabildim mi? Kadın: O zaman beni ananlaştıracak kadar zıvanadan çıkartma. Ben de yaptığın saçmalıkları sana gösterebilmek adına bu minnoş ağzımı bu kadar yormayayım. Çünkü̈ bazen 43 yaşında bir adam gibi değil de 3 yaşında bir çocuk gibi davranıyorsun. Bu diyalog çok tanıdık değil mi? İki farklı ruh, iki farklı tür, iki farklı huy bir çatı altında. Sorunsuz yaşayabilme ihtimalleri var mı sizce? Bu oyun, bu sorunun cevabını veriyor ve üstelik her anında karınıza ya da kocanıza bakıp ‘Aynı sen işte’ diyeceğiniz bir tiyatro oyunu”

 

ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

 

Ocak ayı içerisinde başlayacak yarı yıl tatili nedeni ile çocukları unutmayan Çerkezköy Belediyesi Bremen Mızıkacıları adlı müzikal tiyatro oyununu Çerkezköy’e getiriyor. 29 Ocak Cumartesi günü 13.00 ve 15.00 saatlerinde iki seans halinde sahnelenecek olan Bremen Mızıkacıları adlı müzikal çocuk tiyatrosunu tüm çocuklar ücretsiz bir şekilde izleyebilecek.

 

BİLETLER KONTENJANLA SINIRLI

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kültür ve sanat etkinliklerimiz kapsamında “İkinci Bahar”, “Ömrümün Sonuna Kadar” ve “Bremen Mızıkacıları” adlı tiyatroları Çerkezköy halkı ile ücretsiz buluşturacağız. Etkinliklerimize katılmak isteyen vatandaşlarımız, ücretsiz biletlerini etkinlikten 2 saat önce Atatürk Kültür Merkezi gişelerinden temin etmeye başlayabilecekler. Kontenjanla sınırlı olan biletlerimizin dağıtımı etkinlik saatine kadar salon kapasitesindeki doluluk oranına göre devam edecektir. Ayrıca salonumuzun girişinde HES kodu sorgulaması da yapılacaktır. Tiyatrolarımızı izlemeye tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

 

Haber / Buse SERİN