Bircan: Gazetelerin problem ve taleplerini üst birimlere aktarıyoruz

Sabri Karakaya'nın emekliye ayrılmasının ardından 24 Ağustos'ta Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Akif Bircan, gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette konuşan Bi

GÜNDEM 30.12.2021 18:06:00 0
Bircan: Gazetelerin problem ve taleplerini üst birimlere aktarıyoruz

Şube Personeli Salih Çolak ile birlikte bugün saat 12.00’da gazetemizi ziyaret eden Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürü Mehmet Akif Bircan, gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü.

 

“’GAZETELERİMİZİN BİR AÇIĞINI BULALIM’ DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİZ”

 

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Kararı ile Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü görevine atandığını kaydeden Mehmet Akif Bircan, “Bizim kurum olarak görevimiz, görev alanlarımız, sizden taleplerimiz belli. Gazetelerimizin bir açığını bulalım da ceza keselim düşüncesinde değiliz. Görevlerimizden biri de sahadaki sorunları, problemleri yukarıya aktarmak. Gazetelerin yaşadığı ekonomik zorlukların farkındayız. Her gittiğimiz yerde bize iletilen sorunları, problemler ve talepleri üst birimlere aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“HAYATA GEÇMESİ DURUMDA GAZETELER BİRAZ NEFES ALACAK”

 

Gazeteci Şaban Kardeş de, ziyarette yaptığı konuşmada, “30 Haziran tarihinde yayınlanan ‘tasarruf tedbirleri’ konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında resmi kurumlardaki gazete aboneliklerinin iptal edilmesi, gazetelerin gelir kaynaklarında büyük oranda düşüşe neden oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin de meclis karar özetlerinin resmi ilan alan gazetelerde yayımlanması konusunda İstanbul ve İzmir’i örnek alarak gazetelere sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bunun hayata geçmesi durumunda gazeteler ekonomik olarak biraz nefes alacak. 2022 yılının gazeteler açısından çok daha iyi geçeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU