Bakan Yardımcısı Çataklı: İhtiyaçları karşılayacağız

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Edirne Valisi Ekrem Canalp ve AFAD Başkanı Yunus Sezer, Uzunköprü'de taşkından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakan Yardımc

GÜNDEM 30.12.2021 17:03:00 0
Bakan Yardımcısı Çataklı: İhtiyaçları karşılayacağız

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan’dan bilgi alan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelere; Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Belgin İba, Vali Yardımcısı ve Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, AFAD Başkanı Yunus Sezer, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Abdülkadir Seri, Edirne AFAD Müdürü Ali Altındal ve yetkililer de katıldı.

 

“GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

 

Bakan Yardımcısı Çataklı, yaptığı açıklamada, “Dünden bu yana devam eden yağışlar Trakya bölgesinde etkili oldu ve günlük hayatı olumsuz etkileyecek boyutlara ulaşarak evlerin bordum katlarını basarak tarım alanlarına zarar verdi. Gelişmeleri yakından takip ederek gerek sayın valimizden gerekse AFAD ekiplerinden sürekli bilgileri aldık. Gözden bir şey kaçırmamak amacıyla bölgeye gelerek incelemelerimizi yapıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletmek için bölgeye geldik” ifadelerini kullandı.

 

 

“TEYAKKUZ HALİ DEVAM EDECEK”

 

Afet boyutunda bir durum olmadığını ancak taşkın ve su baskınları yaşandığını kaydeden Çataklı, “Tarım arazilerinde ve belli sayıda konutta ama yönetilebilir boyutlarda. Zaten meteorolojik uyarılar sonrasında AFAD bölge illerden de takviyede bulunmuştu Edirne'mize ancak büyük oranda onlara da ihtiyaç kalmamış gözüküyor. İlave araç gereç ve benzeri personele de ihtiyaç kalmamış gözüküyor alınan tedbirler sonucunda. Sadece 13 evimizin zarar gördüğünü anlıyoruz. Onların da eşya ve benzeri zararları hızlı şekilde yarın karşılanacak inşallah. Tarım arazilerindeki tespitler de yağmurun ve arazi koşullarının el verdiği koşulda hızla yapılacak. 70 civarında küçükbaş hayvanımızın telef olduğunu biliyoruz. Gerekenler yapılacak elbette. Tekrar söylüyorum büyük boyutlu bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımızın günlük hayatını belli oranda etkilediği muhakkak ama vatandaşlarımızın yanında olacağız, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yağmurlar biraz daha devam edecek gibi duruyor, bu gece de sabaha karşıya kadar devam etme ihtimali var. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için de teyakkuz hali devam edecek" şeklinde konuştu.

 

Haber / İrem BANÇO