Şengörür, Üniversite Hastaneleri Çalıştayı'na katıldı

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Rüknettin Aslan ile birlikte Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından devlet yükseköğ

GÜNDEM 29.12.2021 15:15:00 0
Şengörür, Üniversite Hastaneleri Çalıştayı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığında, Başkan Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya; YÖK Üyeleri, bünyesinde tıp fakültesi bulunan devlet üniversitelerinin rektörleri, dekanlar ve ilgili akademisyenler katıldı.

 

“TÜRKİYE’DE 110 BİN 331 ÖĞRENCİ TIP FAKÜLTELERİNDE OKUYOR”

 

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Erol Özvar, “Bugün itibariyle yükseköğretim kurumlarında aktif olarak tıp eğitim ve öğretiminin sürdürüldüğü devlet tıp fakültelerinin sayısı 91’dir. Devlete ait tıp fakültelerinde 92 bin 159 öğrencimiz, vakıf üniversitelerine bağlı tıp fakültelerinde ise,18 bin 152 öğrencimiz hekim olmak için öğrenim görmektedir. Türkiye’de 110 bin 331 öğrenci tıp fakültelerinde okumaktadır” dedi.

 

44 ÜNİVERSİTENİN KENDİSİNE AİT HASTANESİ VAR

 

Altı yıllık tıp eğitiminin son 3 yılı ile tıpta uzmanlık programlarının tamamının üniversitelerin kendilerine ait olan veya Sağlık Bakanlığına ait olup birlikte kullanım protokolleri yapılarak “üniversite hastanesi” hüviyeti kazanan sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Özvar, üniversitelerin yaklaşık yarısının yani 44 üniversitenin kendisine ait hastanesi bulunurken diğer üniversitelerin afiliye hastanelerde eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdürmekte olduğunu ifade etti.

 

EYLEM PLANI HALİNE GETİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Özvar’ın konuşmasının ardından, “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunmayan ve Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastanelerle Afiliasyonu Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu paneller yapıldı. Çalıştayda alınan kararların, ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılarak birer eylem planı haline getirilmesi hedefleniyor.

Haber / İrem BANÇO