Milletvekili Aygun: Bu ülke bunu hak etmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatında partililer ile bir araya gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, "Maalesef üretim durdu, tüketim toplumu olduk. Bu ülke bunu hak etmiyor. Hep ber

GÜNDEM 27.12.2021 20:06:00 0
Milletvekili Aygun: Bu ülke bunu hak etmiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, dün saat 14.30’da Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

 

“SAHADAYIZ”

 

Ziyarette işçinin, emekçinin, emeklinin ve esnafın zor günlerden geçtiğini kaydeden Milletvekili Aygun, “Meclis kapalı, bu hafta bölgeye geldik. Sabah Çorlu’daydık. Şimdi de Çerkezköy’deyiz. İnsanlar görmek istiyor bizleri. Ama malum tablo ortada. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iyi bir çalışma programı var. Tüm arkadaşlarımız, genel başkan dahil olmak üzere tüm ekipler yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Sahadayız. Geçen hafta parlamentodaki resmi heyetle partiyi temsilen Kuzey Makedonya,Sırbistan ve Karadağ’daydım. Kuzey Makedonya’da Türkçe eğitimin bayramı var. Türkçe eğitim orada resmi anayasada kesinleşmiş, anayasada da garanti altına alınmış Türkçe eğitim serbestisi vardı. Onun yıldönümü için oradaydık. Sonra diğer ülkeleri gezdik. Bugün Çerkezköy’e gelelim hem örgütümüzle, hem de esnafımızla buluşalım istedik” ifadelerini kullandı.

 

 

“BÜYÜK BİR KESİM SIKINTI İÇERİSİNDE”

 

Aygun, “İşçi, emekçi, emekli ve esnaf zor durumda. Bir kesim çok rahat, büyük bir kesim sıkıntı içerisinde. Türkiye’nin her yeri aynı. İnşallah bunun üstesinden geleceğiz. Ama geldiğimiz noktada bazıları çok rahat bir şekilde hayatını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yurt dışındayken döviz yukarıdaydı. Gece ufacık bir söylemle beraber bir bakıyorsunuz düşmüş. Ama şu var. 128 milyar dolatın yanına şimdi 7 milyar dolar eklendi. 128+7 milyar dolara ne oldu, bunu soracağız. Arka kapıdan bunu da hallettiler. Bu ülke bizim gidecek başka yerimiz yok. Ama şunu unutmayacağız, buradan çıkış üretimle olur. Başka bir şeyle olmaz. Ama maalesef üretim durdu, tüketim toplumu olduk. Bu ülke bunu hak etmiyor. Hep beraber bunun üstesinden geleceğiz. Biz ağlamayacağız ve çözüm odaklı olacağız. Biz çözmeye hazırız, kadrolarımız da var. Her kesimden etkin kişilere sahip Cumhuriyet Halk Partisi kadroları. Millet ittifakıyla beraber bunun üstesinden geleceğiz. Aynı şekilde millet ittifakının diğer bileşenlerinde de çok değerli yönetici arkadaşlar var. Onlarla beraber bu girdaptan birlikte çıkacağız” dedi.

 

“DURUM İÇ AÇICI DEĞİL”

 

Ziyaretinde Hazine ve Maliye Bakanını da eleştiren Aygun, “AK Parti iktidarının sona yaklaştığını gözlerdeki pırıltıdan anlıyoruz. Ama Hazine ve Maliye Bakanı ne anlıyor merak ediyorum. Onun anladığı şeyler farklı şeyler, bizim anladığımız şeyler farklı. Biz bu ülkenin 84 milyonunun hepsini kucaklamak için varız. Hep beraber bunun üstesinden geleceğiz. Durum iç açıcı değil. Birileri için güllük gülistanlık gözüküyor ama büyük bir kısım için süreç zor. TMO Genel Müdürü açıklama yapıp çiftçimiz gübre atmadığı için verim düşmez diyor. Bu kadar boş konuşma olmaz. Sen o buğdaya, arpaya gübre atmazsan verim alamazsın. Sertifikalı tohum kullanmadıkları için verim yüzde 25 düşecek diyor. Bu kadar saçma bir şey olmaz. İyice yüzüne gözüne bulaştırmış. Verim düşerse gübre atmamasından değil, sertifikalı tohum kullanmadıkları için düşecek diyor. Böyle cahilce, saçma bir açıklama olabilir mi? Kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Nedir, vatandaşın şu anda pahalılıktan dolayı ekerken taban gübresi atmadı, şu anda ocak ayı itibariyle şubat başına kadar üre gübresi kullanması lazım. Üre gübresinin fiyatı 14-16 lira civarında gidiyor. Gelinen noktada vatandaşın bunu alma şansı yok. Şimdi hem taban gübresi hem yeşili kullanmadığı zaman nasıl olacak bu? Bir şey söylüyorlar ama kendileri de inanmıyor” ifadelerini kullandı.

 

“GIDA SAVAŞLARI KAPIDA”

 

“2022’de gıda savaşları daha da artacak ve biz bu işe hazırlıksız yakalandık” diyen Milletvekili Aygun, “Çiftçi çoğu yeri ekmedi, ekenler de gübresiz ekti. Durum bana göre kötü. Ben 2018’den beri söylüyorum. Gıda savaşları olacağını, buğdayla ilgili sıkıntı olacağını, hayvancılıkla ilgili sıkıntı olacağını hep dile getirdik. Haklı olduğumuz ortaya çıktı. Şu anda ithalat almış başını gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN