Kapaklı'da kütüphanesiz okul kalmadı

Kapaklı Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi Kütüphanesi ve Dinarsu Konferans Salonu, bugün saat 11.00'da düzenlenen törenle açıldı. Açılışın ardından kütüphaneyi gezerek bilgi alan Kapaklı Kaymaka

GÜNDEM 24.12.2021 16:51:00 0
Kapaklı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığınca Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında Kapaklı’da 22 okula kütüphane kazandırıldı.

 

TÖRENLE AÇILDI

 

Proje kapsamında Kapaklı Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi’nde oluşturulan kütüphane ile Dinarsu Konferans Salonu, bugün saat 11.00’da düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Şakir Demirel, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

272 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLADI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Oktay Sinanoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tuna Karlıbölük’ün konuşması ile devam etti. Okulun 2021-2022 eğitim öğretim yılında 8 şube, 272 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını belirten Okul Müdürü Karlıbölük, “Okulumuzda şu anda toplam 17 öğretmen görev yapıyor. Okulumuzda bir adet basketbol ve voleybol sahası, 1 adet fizik laboratuvarı, 1 adet kütüphane ve 1 adet de konferans salonu bulunmaktadır” dedi.

 

YAZ DÖNEMİNDE KAYIT ALMAYA BAŞLADI

 

Okulun yaz döneminde ilk defa kayıt almaya başladığını belirten Karlıbölük, “Bu kayıt döneminden itibaren okulumuza her türlü desteği sunan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İrfan Danışmaz’a teşekkür ediyorum. Dinarsu temsilcisi Ceyhun Beye teşekkür ederim. Okulumuzun diğer eksiklikleri de eğitim öğretime hazırlamaktı. Bu aşamada Kapaklı Belediyesi’ndeki ilgili birimlere, ilgili belediye başkan yardımcılarına ve Kapaklı Belediye Başkanımız Mustafa Çetin’e teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

“BUGÜN SON KÜTÜPHANEMİZİ AÇIYORUZ”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da, bakanlığın başlatmış olduğu “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi kapsamında bugüne kadar 22 kütüphaneyi tamamladıklarını belirterek “Bugün son kütüphanemizi de açıyoruz. Artık ilçemizde kütüphanesiz okul kalmadı. Yeni açılacak bir okulumuz var, onun son rötuşlarını yapıyoruz. O okulumuzu açtıktan sonra onun kütüphanesini de hep birlikte açacağız. Onun da çalışmasını yaptık. Yine sponsorlarımız desteğiyle o kütüphanemizi de tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“DAHA DONANIMLI HALE GELDİ”

 

Dinarsu firmasına teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Kendileri bu güzel konferans salonunu bizlere hediye ettiler. Yine bakanlığımızın destekleri, sayın kaymakamımız ve belediye başkanımızın da destekleriyle okulumuz çok modern, çok donanımlı bir hale geldi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır tarafından Dinarsu Halı Fabrikası temsilcisi Ceyhun Topçu’ya plaket verilirken, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in plaketi de İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından Belediye Başkan Vekili Şakir Demirel’e takdim edildi.

 

 

KİTAP BAĞIŞINA DAVET ETTİ

 

Plaket takdiminin ardından kurdele kesilerek önce Dinarsu Konferans Salonu’nun, ardından da kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışın ardından kütüphaneyi gezerek bilgi alan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “İlçemizde kütüphanesiz okulumuz kalmadı ancak kitaba ihtiyacı olan kütüphanelerimiz var. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze kitap bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi. Kapaklı Kaymakamlığı tarafından başlatılan kitap bağışı kampanyasının devam ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da yaklaşık 3 ayda 5 bin kitaba ulaştıklarını, hedeflerinin ise 100 bin kitap olduğunu ifade etti.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU