"Tecrübelerim ve birikimim ile göreve tekrar talibim"

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını 22 yıldır yürüten Ali Bozdağ, esnaflardan gelen talep üzerine 8 Ocak 2022'de yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı. "

GÜNDEM 20.12.2021 16:14:00 0
"Tecrübelerim ve birikimim ile göreve tekrar talibim"

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, oda başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda bugün saat 14.00’de basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan Bozdağ’a yönetim kurulu üyeleri de tam destek verdi.

 

“BAŞIMIZ DİK ÇIKACAĞIZ”

 

Göreve tekrar talip olması gerektiği işaretini esnaflardan aldığını kaydeden Bozdağ, “Şimdi tecrübelerimiz, birikimimiz, konuya olan hakimiyetimiz ile esnaf arkadaşlarım ile tekrar bu yolda yürümeye karar verdik. Allah’ın izniyle bu işten bugüne kadar nasıl başımız dik çıktıysak bu seçimde de inşallah öyle olacak. Seçimlerde aday olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BURAYI DERNEKLER İLE KARIŞTIRIYORLAR”

 

Adaylık açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, esnafın sorunlarına çözüm bulamadığına dair şikayetler olduğunun sorulması üzerine, “Muhalefet; muhalefet görevi yapacak, iktidar işine bakacak. Diğer adaylar ittifak içindeler, bu benim için güzel bir olay. Yetemeyeceklerini kendileri bile kabul etmiş ki ittifak olma ihtiyacı hissetmişler. Bundan son derece mutluyuz. Ben yetmeyeceklerini de düşünüyorum. Adaylardan Ali Aktaş’ın bizimle ilgili olumsuz bir konuşmasını duymadım, sevgili arkadaşıma da başarılar diliyorum. Esnafımız ile ilgilenmediğimizi söylüyorlar. Esnaf diyor ki, ‘başkanım bunların bir tanesi 2 sene, bir diğer ise 2 sene görev yapacakmış’ diye. Üçüncüsü ise ‘ben başkanvekiliyim’ diye geziyor. Daha fol yok yumurta yok ortada bunlar neyin hesabını yapıyor? Tabi bu arkadaşlarım burasının bir kamu kurumu olduğunun farkında değiller sanırım. Burası bir yardımlaşma derneği değil, bir okul aile birliği de değil. Burası Esnaf ve Sanatkarlar Odası. 5362 sayılı yasaya tabidir. Yanlış hatırlamıyorsam daha önceki seçimlerde arkadaşlara ben söylemiştim ‘derslerinize çalışmamışsınız’ diye. Onlar burayı dernekler ile karıştırıyorlar. Esnaf da bunu görüyor. Biz işimize bakıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“TALEP ÜZERİNE GÖREVE TALİP OLDUM”

 

“Her dönem adaylığı bırakacağınız söyleniyor ancak bir türlü bırakamadığınız şeklinde eleştiriler var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusunu da yanıtlayan Bozdağ, “Bunu söyleyenler esnafları bir gezsinler, esnafların dükkanlarının önünden geçerken ‘selamünaleyküm’ desinler ilk önce. Ben adaylığa kendi kendime talip olmadım. Benim kendi rızamla aday olma şansım yok. Talep üzerine göreve talip oldum. Yoksa ben kendim başkan olarak kalacağım deyip kalma şansım yok, diğer adaylar da bunu çok iyi biliyor. Biz tercih ile geliyoruz. Demokrasi gereği esnaf ve sanatkarlarımız sandığın başına geçiyor, tercih hakkını kullanıyor. Ben burada zorla kalmıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“ARA SOKAKLAR ÇOK SIKINTILI”

 

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar hakkında da konuşan Bozdağ, aşağı yukarı 1,5 seneden beri pandemi ile mücadele ettiğimizi hatırlatarak, “Hastalık esnaflarımızı epey rahatsız etti. Tam böyle elimiz ağzımıza yaklaşırken Atatürk Caddesi’ndeki çalışmalar başladı. Çalışmalar dolayısıyla caddeler sıkıntılı. Ana caddelerde durum biraz daha iyi ancak ara sokaklar sıkıntılı. Hem de çok sıkıntılı” dedi.

 

“DİĞER İLÇELERE GÖRE BİRAZ DAHA ŞANSLIYIZ”

 

Asgari ücret hakkında da konuşan Bozdağ, asgari ücret açıklandıktan ertesi gün Atatürk Caddesi’nde dolaştığını ve esnaflar ile görüştüğünü belirterek, “Asgari ücret açıklandıktan sonra ufak bir kıpırdamanın olduğu işaretini verdiler. Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu çok farklı ilçeler. Örnek veriyorum; Hayrabolu, Malkara, Şarköy, İpsala, Keşan ve Uzunköprü’nün ‘bittim’ dediği yerde biz çok rahatız. Çünkü bölgede bir sanayi var, bölgede tarım var, çiftçilik var, ormancılık var, emekli var. Onun için biz diğer ilçelere göre biraz daha şanslıyız” dedi.

 

 

“ESNAF ODASININ SANAYİ SİTESİNDE YAPTIRIM GÜCÜ OLMAZ”

 

Diğer adayların Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili projeleri olduğunun hatırlatılması üzerine konuşan Ali Bozdağ, Küçük Sanayi Sitesi konusunu herkesten iyi bildiğini kaydederek, “Benim daha önce o konuda bir çalışmam oldu. Eski cezaevi dediğimiz yerin altından Pınarça’ya kadar olan asfalt boyuna sanayi alanını oraya Bakanlıktan ben geçirdim. Hatta yanımda 4-5 tane arkadaşım vardı. Ancak Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ve Ticaret Bakanlığı’nı karıştırıyor arkadaşlar. Esnaf Odası’nın sanayi sitesinde yaptırım gücü olmaz. Orada mevcut bir Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi var. Bu işler para ile oluyor, parasız olmuyor. Yapılması gerekiyor, büyük bir ihtiyaç ama cezaevinin arkasının bulunan alanın tarım arazisinden sanayi bölgesi arazisine geçirilmesinde ben büyük bir başarı rolü oynadım. Konuya da hakimim” dedi.

 

“PERDENİN ARKASINDA YAPILAN YANLIŞI ESNAF GÖRÜR”

 

“Rakiplerinizden bir tanesi iktidar partisinin belediye meclis üyesi. Oda seçimlerine herhangi bir siyasetin karıştığını düşünüyor musunuz?” sorusunu da cevaplayan Bozdağ, “Mutlaka bir şeyler görüyorum, duyuyorum ama beni çok ilgilendirmiyor. Bu seçime talip olan arkadaşlara ben hep şunu söylüyorum; ‘Esnaf ve sanatkar çeke imza atar, senede imza atar. Vergi verir, sigorta öder, adam çalıştırır, kira öder. Neyi nasıl yapacağını çok iyi bilirler. Siyaset olabilir ama perdenin arkasında yapılan yanlışı esnaf görür ve çok iyi şekilde değerlendirir” dedi. Demokrasiye olan inancının tam olduğunu, esnafların hür iradesi ile sandıktan ne çıkaracağının kararını rahatlıkla verebileceğini vurgulayan Bozdağ, “Biz yasalara göre hareket ediyoruz. Meclis üyesi arkadaşımız da seçimlere girebilir. Seçilirse eğer seçildikten sonra tercih yapması gerekiyor. O önemli değil” dedi.  

 

“4 BİN 500 TANE ÜYEMİZ VAR”

 

Esnaf ile sık sık bir araya gelmeye özen gösterdiğini, esnaftan hiç kopmadığını kaydeden Bozdağ, “Ulaşamadığımız, görüşemediğimiz, hata ettiğimiz esnaf arkadaşlarımız mutlaka vardır. Hata yapmak istemiyorum ama herkese yaranmak mümkün değil. Ben iyi işaret aldım. Esnaf ve sanatkar arkadaşlarımın desteği ile yeniden göreve talibim” dedi. Bozdağ, Çerkezköy’de 7 – 8 bin esnaf olduğunu, seçimlerde odaya üye olan 4 bin 500 esnafın oy kullanacağını da sözlerine ekledi.

 

ADAY SAYISI 3’E ÇIKTI

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimleri için geçtiğimiz günlerde adaylıklarını açıklayan Erkan Zümbül, Necati Aksu ve Osman Arat, yaptıkları basın açıklamasıyla 8 Ocak 2022’de gerçekleştirilecek seçimlerde ittifak olduklarını ve güç birliği yapacaklarını ifade etmişlerdi. Ali Aktaş’ın da önceki gün adaylığını açıklamasının ardından gözler mevcut Başkan Ali Bozdağ’a çevrilmişti. Bozdağ’ın da tekrar aday olacağını açıklamasıyla, aday sayısı 3’e çıktı.

 

Haber / Buse SERİN