BTK işçilerine yüzde 70'e varan zam müjdesi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi 2'nci Ek Protokol İmza Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailo?

GÜNDEM 7.12.2021 16:29:00 0
BTK işçilerine yüzde 70

İmzalanan protokol ile, BTK bünyesinde hizmet veren işçilerin ücret ve sosyal haklarının iyileştirileceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle BTK işçilerine bu yılın başından itibaren günün sonunda yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zamlar yapılacak. Bu çalışmamızla bir kez daha gösterdik ki; dün olduğu gibi bugün de işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik" dedi.

 

“DÜNYANIN İLK ÜLKELERİ ARASINDA YER ALDIK”

 

Ülkemizin de tüm dünya ile birlikte pandemiyle mücadelede yoğun bir dönem geçirdiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "Son iki yılda dünya ekonomileri küçülüp gerilerken, biz aldığımız tedbirlerle, hızlı ve yerinde müdahalelerle ekonominin çarklarını hep çevirdik. Bunun en güzel göstergesi, 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7, ikinci çeyrekte yüzde 21,7 ve üçüncü çeyrekte yüzde 7,4 oranında gerçekleşen ekonomik büyümemizdir. Bu oranlarla dünyanın ilk ülkeleri arasında yer aldık. Bu aynı zamanda Türk işçisinin, kurumlarına, hükümetimize ve ülkemize olan güvenin bir tezahürüdür. Bakanlık olarak bu oranları geliştirmek, yani Türkiye'nin büyümesi ile artacak refahın her hanemize ulaşması için çalışıyoruz. Yollarımızı, köprülerimizi, demir yollarımızı inşa ediyor; Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için milli bir mücadele veriyoruz. Ülkemizi Çin ile Avrupa arasındaki orta koridorda lojistik süper güç yapabilmek için planlı bir şekilde yatırımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YERLİ VE MİLLİLİK ORANLARIMIZI ÇOK DAHA YUKARIYA ÇIKARACAĞIZ”

 

2020'de yüzde 16 olan bilişim sektörünün büyüme oranının, 2021'in ilk yarısında yüzde 19'a ulaşmasıyla büyük bir başarıya imza atıldığını kaydeden Karaismailoğlu, “Fiber hat uzunluğumuz, 445 bin kilometreyi aştı. 20 bin olan genişbant abone sayısı 86 milyona ulaştı. Abone yoğunluğumuz sabitte yüzde 21, mobilde yüzde 82'dir. Mobil abone sayısı 85 milyona ulaştı ve abonelerin yüzde 93'ü 4.5G hizmetini kullanmaya başladı. 10 yıl önce mobil operatörlerimizin dakikası 8,6 kuruş olan ortalama tarife ücreti, bugün 1,3 kuruşa geriledi. İnternet kullanım miktarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yıllık bazda sabitte yüzde 39 ve mobilde yüzde 31 artış gösterdi. Bilişim alanındaki hedefimiz de çok net; teknolojik gelişmeleri takip eden değil, yön veren ülke olmak istiyoruz. Özellikle 5G teknolojileri ile birlikte sektördeki yerli ve millilik oranlarımızı çok daha yukarıya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ