Hayrabolu-Tekirdağ Yolu ile Tekirdağ Limanı ve Kapıkule'ye ulaşım kolaylaşacak

Hayrabolu-Tekirdağ Yolu'nun Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ile Tekirdağ Çevre Yolu - Muratlı Köprülü Kavşak Kolu açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄ?

GÜNDEM 6.12.2021 17:26:00 0
Hayrabolu-Tekirdağ Yolu ile Tekirdağ Limanı ve Kapıkule

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun Kandamış-Ortaca Köyleri Kesimi ile Tekirdağ Çevre Yolu - Muratlı Köprülü Kavşak Kolu açılış törenine katıldı.

 

EKONOMİYİ CANLANDIRAN ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ

 

Açılışta konuşan Bakan Karaismailoğlu, Tekirdağ’ın İstanbul ile birlikte Türkiye ekonomisini canlandıran çok önemli bir merkez konumunda olduğunu belirterek “Trakya’nın Marmara ve Karadeniz’e açılan kapısıdır. Asya ve Avrupa arasındaki hem ticaret hem de kültür alışverişlerinin kavşak noktasındadır. Bütün bunlara, yıllara yayılan gelişimi de eklenince Tekirdağ, iktisadi ve kültürel önemini sürekli artıran bir şehir olma özelliğini korumaya devam etmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Tekirdağ’ın ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız. Bu bilinçle çalışmalarımıza 7/24 hizmet esasına göre devam ediyor ve tamamladığımız Hayrabolu-Tekirdağ Yolu kapsamındaki Kandamış-Ortaca Köyleri arasındaki 7 kilometrelik kesim ile Tekirdağ Çevre Yolu üzerindeki Muratlı Köprülü Kavşak Kolu’nu açıyoruz” dedi.

 

 

“BÖLGEDEKİ TİCARET HACMİ ARTACAK”

 

 28 Kasım 2020’de Hayrabolu’dan Kandamış’a kadar olan 13 kilometrelik kesimi hizmete açtıklarını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, “Hayrabolu-Tekirdağ Yolu’nun tamamlanması ile 2x1 standardında ve 7 metre genişliğindeki mevcut yol standardı2x2 şeritli BSK kaplamalı bölünmüş yol haline gelecek. Tekirdağ ile ülkemizde tarım ve hayvancılıkta önemli bir yeri olan Hayrabolu’nun ulaşımı çok daha çağdaş, hızlı ve güvenli olacaktır. Projenin tamamı bittiğinde, Tekirdağ Limanı ile yöredeki sanayi bölgelerinin Kapıkule’ye ulaşımı kolaylaşacak. Bölgedeki ticaret hacmi artacak. En önemlisi de Tekirdağ’ımız sosyo-ekonomik kazanımlarına yenilerini ekleyecek. Tüm bunların yanı sıra bölgedeki seyahat süresi kısalacak, araçların çevreye yaydıkları egzoz emisyonları azalacak ve vatandaşlarımıza daha güvenli ulaşım imkanı tesis edilecek. Ayrıca yol bakım-işletme giderlerinden edilecek tasarruf, akaryakıt ve amortisman giderlerindeki azalma ile ülke ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Devlet aklıyla hep bir adım ötesini planlarken nihai hedefimiz; milli ekonomik bağımsızlık yaklaşımını destekleyerek ‘Bütünsel Kalkınmayı’ hayata geçirmek. Tüm halkımızın yalnızca bugünkü değil, gelecekteki refahını da güvence altına almaktır” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE AÇISINDAN DA ÖNEM TEŞKİL EDİYOR”

 

Tekirdağ’ın büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak dev yatırımları hayata geçirdiklerini dile getiren Karaismailoğlu, şu anda 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde bulunduğu Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu kısa adıyla Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun da bunlardan biri olduğunu belirterek “Toplam 101 kilometre uzunluğundaki Malkara Çanakkale Otoyolu, ülkemizin Avrupa yakasını Çanakkale üzerinden Kuzey Ege’ye bağlayacak olan oldukça önemli bir projedir. Bu proje sadece Tekirdağ açısından değil, tüm Marmara Bölgesi ve Türkiye açısından da büyük önem teşkil ediyor” dedi.

 

 

“PROJEDE BÜYÜK AŞAMA KAYDETTİK”

 

Malkara-Çanakkale Otoyolu, tamamlanan İstanbul-İzmir Otoyolu ve Kuzey Marmara Otoyolu ile birleştiğinde Marmara Denizi’nin tamamının otoyollar ile çevrilmiş olacağını ve Marmara Otoyol Ringi projesinin de hayata geçeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, “Bu üç otoyolun geçtiği güzergahlar İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Tekirdağ gibi önemli sanayi ve ticaret merkezlerinin bulunduğu hem yük hem de yolcu taşımacılığında trafik talebinin en yoğun olduğu karayolu koridorlarıdır.  Projede büyük aşama kaydettik. 13 Kasım’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle 1915 Çanakkale Köprüsü’nün son tabliyesini yerleştirdik. Otoyol çalışmaları kapsamında; proje başlangıcı olan Malkara Kavşağı ile Umurbey Kavşağı arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik kesimde toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Şu ana kadar 2 betonarme yaklaşım viyadüğü, 2 betonarme viyadük, 6 hidrolik köprüsü, 5 alt geçit köprüsü, 40 üst geçit, 40 alt geçit ile 228 menfez, 11 kavşak tamamladık. Yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 adet iş makinesi ile gece gündüz çalışarak projemizin 18 Mart 2022’den önce hizmete girmesi için yapım çalışmalarını başarıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

“SİYASİ İKTİDARIN HİZMETKAR OLDUĞUNU AKLIMIZDAN HİÇ ÇIKARMADIK”

 

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Devletin kurumlarını basıp, memurunu tehdit edenler, milletin düzenini bozmak isteyenler 2023'te cevabını alacaklar. Bizse asıl işimiz olan, halka en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz. Bugüne dek milletin efendi, siyasi iktidarın hizmetkar olduğunu aklımızdan hiç çıkarmadık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturunu bir an olsun unutmadık. Milletten aldığımızı millete verdik. Toplumun kalkınmasını sağlayacak, refahı yükseltecek, ülkemizi dünyada lider konuma taşıyacak projelerden hiç vazgeçmedik. Hepsini bir bir tamamladık. Bundan sonra da bizi yolumuzdan boş sözlerle alıkoyamazlar. Biz bu milletin ve gelecek nesillerin hak ettiği hizmet için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“KİLİT ROL OYNAYAN ÖNEMLİ İLLERİMİZDEN BİRİ”

 

Cumhuriyet’imizin 100. yılı için koydukları hedeflere ulaşmak için de her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Tekirdağ ülkemizin bu hedeflere ulaşmasında kilit rol oynayan önemli illerimizden biri. O nedenle; birlikte çalışacağız, daha çok çalışacağız. Üreteceğiz, daha çok üreteceğiz. Güçleneceğiz, çok güçleneceğiz. Büyüyeceğiz, daha çok büyüyeceğiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, yolları, havalimanlarını, limanları, tüm haberleşme, altyapı ve ulaşım projelerini milli ekonomi ve milli bağımsızlığımızı tam anlamıyla tesis etmek için birer vesile kabul ediyoruz. Yaptığımız her yolla, büyük-küçük her projeyle bu amaca bir adım daha yaklaşıyoruz. Biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Bizi sevdamızdan da yolumuzdan da hiç kimse döndüremez” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU