Ulusan, kütüphane kurma çalışmalarını inceledi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' Projesi kapsamında küt?

GÜNDEM 6.12.2021 17:04:00 0
Ulusan, kütüphane kurma çalışmalarını inceledi

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında Süleymanpaşa’da kütüphane kurulumları devam eden Safiye Osman Çeliker İlkokulunu, Cafer Tayyar İlkokulunu ve Fevzi Çakmak Ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul müdürlerinden yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Ziyaretleri sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'a Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çakal eşlik etti.

 

 

OKUMA KÜLTÜRÜ KAZANDIRMAK HEDEFLENİYOR

 

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesinin 26 Ekim’de yapılan proje tanıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu ifadeleri kullanmıştı: “Proje kapsamında kütüphanesi olmayan okullara yeni kütüphane yapılacak. Okullardaki mevcut kütüphaneler de yenilenecek. İki ay gibi kısa sürede 57 bin 108 okulumuzdan kütüphanesiz olan kalmayacak. Gerekli tüm kaynakları, bugün itibarıyla okullarımıza aktarmış bulunuyoruz. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projemiz ile amacımız; öğrencilerimize okuma kültürünü kazandırarak öğrencilerimizin sorgulayan, araştıran, analitik düşünen ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, onları hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Ülkemiz münevverlerinden Cemil Meriç'in de ifade ettiği gibi 'Kitaplar, istikbale yollanan birer mektuptur'. Güncelleyeceğimiz veya yeni yapacağımız kütüphanelerin kitap ihtiyaçlarının karşılanmasına Kültür ve Turizm Bakanlığımız destek verecek”

 

Haber / Menşure KARDEŞ