Kırklareli'nde çiftlik ziyareti yaptılar

Kırklareli'ndeki modern çiftliklerden biri olan Tareks Hayvancılık İşletmelerine, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Salih Çelik v

GÜNDEM 4.12.2021 16:43:00 0
Kırklareli

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy eşliğinde yapılan ziyarette Tareks Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Ali Oğuz bir brifing yaptı ve bölgenin damızlık merkezi olması yönünde yapılan, yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi.

 

BÖLGE HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

 

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ziyaret ile ilgili yapılan açıklamada, “Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in tarım ve hayvancılık konusunda verdiği talimatlara binaen sürekli sahada tarım ve hayvancılık işletmelerimizin yakın takibini yapan İl Müdürlüğümüz, Tokat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine bölgemiz hakkında bilgiler vermiştir. İl Müdürümüz Aksoy, kuraklığın ülkemizin diğer bölgelerine göre daha az hissedildiği ilimize tüm yatırımcıları davet ettiğini yinelemiştir. Tokat heyetine Kırklareli ilimize özgü coğrafi işaret alan Kırklareli Beyaz Peyniri, Hardaliye, Meşe Balı ve Kıvırcık Kuzu Eti hakkında bilgiler verildikten sonra yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

 

DİĞER BÖLGELERE ROL MODEL

 

Kırklareli, hastalıktan ari ve AB onaylı işletmelerde hayvan sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alıyor. Modern ve robotik sistemler kullanılarak damızlık büyükbaş hayvan üretim merkezi olan işletmelerin örnek olarak görülmesi, ülkemizin diğer bölgelerine rol model olması yönünde olumlu etki bırakıyor.

 

Haber / Menşure KARDEŞ