Kozuva: Trakya DTİM hizmeti ile üyelerimizin yanındayız

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde hayata geçirilen 'Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi' ile üye firmaların dış ticarette yeni ülkelere ve yeni pazarla

GÜNDEM 1.12.2021 18:46:00 0
Kozuva: Trakya DTİM hizmeti ile üyelerimizin yanındayız

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üye firmalarına dış ticaret konusunda da istihbarat hizmeti sunmaya devam ediyor.

 

“YENİ MÜŞTERİLERİYLE BULUŞMA FIRSATI SUNUYORUZ”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak üye firmalarımızı, küresel pazarlara taşıyan ve hedef müşterilerini bulmakta kolaylık sağlayan DTİM (Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi) hizmetinden yararlanmaları konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Çerkezköy TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleşen “Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi” ile şirketini yeni ülkelere ve pazarlara açma konusunda üyelerimizin yanında oluyoruz. Aynı zamanda nokta atışı ihracat ile üyelerimize yeni müşterileriyle buluşma fırsatı sunuyoruz. Bilindiği gibi Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti Projesi, özel sektör çatı kuruluşu olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin temel hedefleri arasında sayılan, ülke ihracatının artırılmasına katkı sağlama hedefi kapsamında başlatılmıştır. Bu kapsamda Dış Ticaret İstihbaratı Hizmeti veren oda ve borsalardan bir tanesi de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamızdır” dedi.

 

“BEKLENTİLERE CEVAP VERİYORUZ”

 

Üyelerin gerek Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na gerekse de Trakya Dış Ticaret Merkezi DTİM’e başvurabildiğini kaydeden Kozuva, “Örnek olarak üyelerimiz arasında henüz hiç ihracat yapmayan varsa ve bu üyemiz işe nereden başladığını bilemiyorsa, ihracata başlamış ama teknik desteğe ihtiyacı bulunuyorsa, ihracatı kesintiye uğramış ve devam etmekte zorlanıyorsa ya da ihracat kapasitesini artırmak istemekle birlikte nasıl genişleteceğini bilemiyorsa, herhangi bir üyemizin ithalatı zorunlu olup ucuz, kaliteli ve de sürdürülebilir ithalat yapmak istiyorsa bütün bu üyelerimize beklentileri konusunda hizmet sunmaya devam ediyoruz. Bu müracaat sonrası üyelerimize tüm dünyadan müşteri bulmak, potansiyel pazarları tespit etmek, ithalat için alternatif tedarikçiler bulmak ve gerekirse danışmanlık hizmeti de vermek mümkün oluyor” ifadelerini kullandı.

 

“TRAKYA’DA DTİM HİZMETİ VEREN TEK ODA”

 

Kozuva, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Üyelerimiz bu konuda ya paydaşlarımızdan https://trakyadisticaret.org/  adresine girip hesap oluşturabilirler. Hesapları varsa firma bilgilerini giriş yapabilir ve bu konuda Odamızın Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Uzmanı İlknur İnal Er ile (0282)-726-8888 – 160 telefondan veya ilknur.inal@cerkezkoytso.org.tr mail adresinden iletişim kurabilirler. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB nezdinde Trakya’da Dış Ticaret İstihbarat Hizmeti veren tek oda vasfını koruyor. Bilgi için: https://ihracatdestek.org.tr/dis-ticaret-istihbarat-hizmet-veren-oda-ve-borsalar adresine başvurabilirsiniz”

 

Haber / İrem BANÇO