Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Çerkezköy genelinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Yunus Emre İlkokulunda yapılan törende ödülleri verildi.

GÜNDEM 1.12.2021 12:07:00 0
Dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı

Bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908'de başlaması nedeniyle ülkemizde her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasım’ı içine alan hafta Ağız ve Diş Sağlığı haftası olarak kutlanıyor. Çocuklara küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş sağlığının öneminin anlatılması, ağız ve diş bakımının alışkanlık haline getirilmesi amacıyla her yıl 18-24 Kasım tarihleri arasında ağız ve diş sağlığı eğitimleri veriliyor. İlkokul çapında düzenlenen yarışmalar ile de ağız ve diş sağlığının öneminin pekiştirilmesi amaçlanıyor.

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ ARASINDA DÜZENLENDİ  

 

Çerkezköy’de 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencileri arasında resim yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler, dün saat 09.30’da Yunus Emre İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen törende ödüllerini aldı. Ödül törenine; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Arif Zenginal, Trakyadent Genel Müdürü Uzman Dr. Yaşar Pala, Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kemal Bulut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve Trakyadent Genel Müdürü Uzman Dr. Yaşar Pala’nın konuşmaları ile devam etti. Daha sonra ödül törenine geçildi. ‘Ağız ve Diş Sağlığının Önemi’ konulu resim yarışmasında ilçe birinci olan Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Berfu Canseven, ödülünü Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru’dan alırken, 2’nci olan Özel Çerkezköy Doğa İlkokulu öğrencisi Leyli Okusal’a da ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş verdi. Yarışmada 3’üncü olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Aras Yiğit Ak ödülünü Trakyadent Genel Müdürü Uzman Dr. Yaşar Pala’dan alırken, yarışmada mansiyon ödülü kazanan; Zeki Algur İlkokulu öğrencisi Ezgi Nisan Kaş, Tepe İlkokulu öğrencisi Sare İpek Karagöz, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu öğrencisi Zeynep Gülce Güvensoy ve Tepe İlkokulu öğrencisi Elif Ada Konuk ise ödüllerini Yunus Emre İlkokulu Müdürü Kemal Bulut’tan aldı.

 

Haber / Buse SERİN