Kapaklı'da deprem ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda deprem ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı. İlçede daha güvenli, konforlu ve sürdürülebilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla düzenlenen

GÜNDEM 29.11.2021 18:17:00 0
Kapaklı

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Deprem ve kentsel dönüşüm toplantımızı yapmaktaki maksadımız kentsel dönüşüm konusunda izleyeceğimiz yolu belirlemek. Bir bilinci ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

 

2000 ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR RİSK TEŞKİL EDİYOR

 

Toplantıda ilçenin genel durumunu ele alacaklarını, yapıların ruhsatlı-ruhsatsız durumunu inceleyeceklerini kaydeden Başkan Çetin, “İlçemizde 2000 yılından önce yapılan binalarımız eski deprem yönetmeliğine göre yapıldığından dolayı risk teşkil ediyor. Bu konuda kamuoyunun bilgilenmesini istiyoruz. Yerel yönetim, özel sektör ve devlet kanadıyla hep beraber bir çalışma ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

 

 

SUNUM EŞLİĞİNDE BİLGİ VERDİ

 

Toplantıda Şehir Plancısı Aytaç Ülkebaş da sunum yaparak Kapaklı’da kentsel dönüşüm gerekliliği, risk ve tedbirlerin belirlenmesi, risk değerlendirmesinin yapılması, öncelik müdahale alanlarının belirlenmesi, dönüşüm modelinin oluşturulması konularında bilgiler verdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Deprem ve Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU