14 gün süreyle karantinaya alınacaklar

Tekirdağ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi önceki gün saat 09.30'da Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında toplanarak salgına mücadeleye ilişkin yeni kararlar aldı.

GÜNDEM 28.11.2021 18:35:00 0
14 gün süreyle karantinaya alınacaklar

Cumartesi gününden itibaren Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’den ülkemize tüm uçuşlar (ambulans, özel ve kargo uçuşları hariç) yeni bir karar alınıncaya kadar durduruldu. Herhangi bir sebeple son 14 günde Botsvana, Güney Afrika Cumhuriyeti, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’de bulunduğu anlaşılan kişilerden ülkemize girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler, aşılı olma ya da son 180 günde hastalığı geçirme durumuna bakılmaksızın ücretlerini kendileri karşılamak kaydıyla Valilik tarafından belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacak. Bu şekilde karantinaya alınan kişilere 10. günün sonunda yaptırılacak PCR testinde negatif sonuç alınmasıyla karantina sonlandırılabilecek. PCR test sonucunun pozitif çıkması halinde ise Sağlık Bakanlığı Rehberleri doğrultusunda kişiler izolasyona alınacak ve 14. gününün sonunda yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda izolasyon tedbiri sonlandırılacak.

 

DERS SAATİ SÜRELERİ KISALTILDI

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karara göre il genelinde bazı okullarda ders saati süreleri de kısaltıldı. Buna göre bir ders saati süresi Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 30 dakika, Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulu, Metin Seçkin Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu ile Çorlu, Hayrabolu, Saray ve Şarköy’deki bazı okullarda 35 dakika olarak uygulanacak.

 

Haber / İrem BANÇO