Edirne turizmine hayat verecek

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi Devecihan'ın alt katı gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından, Edirne'ye özgü geleneksel el sanatlarının yapılacağ?

GÜNDEM 28.11.2021 15:49:00 0
Edirne turizmine hayat verecek

Akademide hüsnü – hat, boyacı-çini işletmeciliği, mis sabun, kalemkar-nakkaş, Edirnekari, gastronomi-aşçı yardımcılığı, sepet örücülüğü, saraciye ve çarıkçılık ve saray mutfağı atölyelerinde Edirne’ye özgü unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalar ve kursiyerler eşliğinde yeniden yapılmaya başlandı.

 

 

“DOKUNDUĞUNUZ HER YERDEN TARİH FIŞKIRIYOR”

 

Açılışta konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, 550 yıllık Devecihan Kültür Merkezinin yeni bir işleve kavuştuğunu ifade ederek; “Edirne her şeyiyle öyle muhteşem bir kent ki dokunduğunuz her yerden tarih fışkırıyor. Siz bu tarihe dokundukça ve onu yeniden ortaya çıkardıkça hem bugününü hem de geleceğini inşa ettiğimiz bir kent haline geliyor. Edirne’de göreve başladığım ilk yıllarda burasının ne sıklıkla kullanıldığın sormuştum ve birkaç etkinlik dışında pek fazla kullanılmadığını öğrenmiştim. Yapmış olduğumuz bu çalışma ile bura Edirne’ye özgü el sanatları yeniden icra edilecek, aynı zamanda kentimize gelen turistlerde bu el sanatlarının canlı olarak yapımını görecekler. Burası sergi salonu ve atölyeleri ile yedi gün yirmi dört saat yaşayacak bir merkez haline geldi. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ATÖLYELERİ GEZDİLER

 

Konuşmaların ardından açılışı yapılan Devecihan Kültür Merkezi Rumeli Kültür Sanat Akademisi gezildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp tüm atölyelerdeki usta öğreticiler ve kursiyerlerle tek tek ilgilenerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ